detector.media
12.02.2016 16:19
Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині
Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині
Через неможливість відновлення телевежі у прифронтовому місті Попасній (Луганська область), що контролюється українською владою, місцева влада заохочує розвиток кабельного ТБ. Як повідомив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, ефірне мовлення Луганського обласного телебачення , яке працює із Северодонецька, і каналу «1+1» у Попасній вдалося відновити завдяки встановленню додаткового передавача.

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

«З початком нового етапу відновлення мовлення в зоні АТО в Попасній встановлено передавальну техніку, що дало змогу відновити мовлення Луганського обласного телебачення. На цьому тижні за допомогою ще одного встановленого передавача мовлення відновив й телеканал 1+1», - повідомив Олександр Бригинець, який перебуває у зоні АТО із моніторинговою місією МІП.

Попасна – одне з міст, яке має свою телевежу, але наразі вона не працює.   Олександр Бригинець під час зустрічі з заступницею міського голови міста Попасної Іриною Гапотченко роз’яснив, що поки відновити роботу вежі неможливо.

«Ми неодноразово намагалися поновити роботу телевежі, але з одного боку заважають обстріли, а з іншого - значна руйнація інфраструктури телевежі, знищення обладнання. Тому МІП і КРРТ пішли іншим шляхом - посилили передавачі в сусідніх містах - Сєверодонецьку, Лисичанську та Бахмуті звідки сигнал тепер досягає до Попасної», - сказав він.

У свою чергу заступниця голови міста зазначила, що місцева влада заохочує розвиток кабельної мережі, яка вже доступна майже для 4000 домогосподарств, що є переважною більшістю. Однак, залишається проблема для тих, хто дивився українське телебачення за допомогою системи цифрового мовлення Т2, яка в Попасній не працює. Місцева влада намагається вирішити цю проблему або підключенням таких абонентів до кабельної мережі, або за допомагою переналаштування ефірної антени на нові джерела сигналу.

Нагадаємо, у січні 2016 року радник міністра інформаційної політики (МІП) з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець повідомив, що три телевежі для відновлення українського мовлення на Донбасі заплановано побудувати до кінця поточного року.

 

Фото - МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY