Наливайко заявив, що не згодний із пропозицією відкласти реформування ЗМІ на Донбасі

Наливайко заявив, що не згодний із пропозицією відкласти реформування ЗМІ на Донбасі

9 Лютого 2016
1319
9 Лютого 2016
11:23

Наливайко заявив, що не згодний із пропозицією відкласти реформування ЗМІ на Донбасі

1319
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив, що закони, які реформують медійну сферу, обов’язкові для всіх регіонів України, і не погодився із пропозицією вивести медіа Луганської та Донецької областей з-під дії законів про суспільне мовлення та реформування друкованих комунальних та державних ЗМІ в Україні.
Наливайко заявив, що не згодний із пропозицією відкласти реформування ЗМІ на Донбасі
Наливайко заявив, що не згодний із пропозицією відкласти реформування ЗМІ на Донбасі

Про це він заявив під час перебування у Северодонецьку (Луганська область), повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У відповідь на пропозицію вивести медіа Луганської та Донецької областей з-під дії законів про суспільне мовлення та реформування друкованих комунальних та державних ЗМІ Олег Наливайко зазначив, що дискусія про те, бути чи не бути громадському мовленню - вже позаду і зворотного шляху не існує.

«Закони про роздержавлення друкованих ЗМІ та створення суспільного телерадіомовлення – це наші ключові закони із реформування медіасфери. На мій погляд, чим швидше ми реалізуємо їх, створимо насправді незалежні потужні ЗМІ - тим краще буде і для суспільства, і для журналістів. Медійні реформи мають відбутися в усій інформаційній галузі, в усіх областях України для того, щоб слово правди, яке є найкращою контрпропагандою, розвіяло російський інформаційний дурман в головах наших співгромадян», - наголосив голова Держкомтелерадіо.

У Северодонецьку також відбулось виїзне засідання міжвідомчої комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, участь у якому взяв голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Учасники наради обговорили питання інформаційної безпеки Луганської та Донецької областей та протистояння російській пропаганді в умовах гібридної війни. Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, наразі в зоні АТО нарощують потужності місцеві ЗМІ, відновлюється українське телерадіомовлення – зокрема, протягом минулого року в зоні АТО відновили мовлення два обласних телерадіоканали. Для поширення сигналу українських мовників в Луганській і Донецькій областях встановлено 43 нових передавачі, завдяки яким на неокупованій території Луганської області та частково на південному сході Луганщини, захопленої бойовиками, дивляться українські канали.

 

На Луганщині Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко також зустрівся зі співробітниками телеканалу ЛОТ і радіо «Пульс». Він подякував усім, хто відновив і розвиває регіональне мовлення в області.

Нагадаємо, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час відвідин Донецької регіональної дирекції Національної телекомпанії України (колишня Донецька ОДТРК) заявив, що очікує покращення контенту і матеріальної бази державних регіональних телеканалів із запуском в Україні суспільного мовлення. За його словами, це особливо актуально для Донецької обласної телерадіокомпанії, яка відновила своє мовлення рік тому, після того, як у 2014 році приміщення і обладнання колишньої Донецької ОДТРК були захоплені сепаратистами.

Фото – «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду