23 жовтня – презентація оновленого «Доступу до правди» і нагородження переможців конкурсу «Стоп цензурі»

20 Жовтня 2015
1348
20 Жовтня 2015
20:26

23 жовтня – презентація оновленого «Доступу до правди» і нагородження переможців конкурсу «Стоп цензурі»

1348
23 жовтня – презентація оновленого «Доступу до правди» і нагородження переможців конкурсу «Стоп цензурі»

23 жовтня о 18:00  у просторі MediaHub (Київ, вул. Суворова 4/6) відбудеться вечірка Watchdog party.

 

На вечірці «Центр UA» презентує оновлений сайт «Доступ до правди», покаже найкращі роботи, що надійшли на конкурс «Стоп цензурі!» та нагородить переможців конкурсу.

 

Програма вечора:

18:00 - 18:30 кураторська екскурсія Антона Іванова і Аксині Куріної виставкою кращих робіт третього Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»;

18:30-19:00 - Леся Ганжа, журналістка і редактор сайту «Доступ до правди», презентує функціонал оновленого сайту «Інформаційний запит - інструмент журналістських розслідувань і громадського контролю»

19:00-20:00 - нагородження переможців третього Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»;

20:00-21:00 - вечір громадянської поезії за участю: Юрка Косьмини, Євгенії Чуприної, Артема Полєжаки,Олексія Сударенко;

21:00-22:00 - музичний сет від Dj Шлюзовик (ака Андрій Андрушків).

Ведуча вечора - Наталка Соколенко, журналістка, «Громадське радіо»

 

Сайт «Доступ до правди» було започатковано навесні 2014 року на платформі інтернет-видання «Українська правда» як сервісний ресурс, за допомогою якого користувачі можуть надсилати запити в органи центральної і місцевої влади і автоматично отримувати інформацію. Наразі «Доступ до правди» - це найбільша база даних розпорядників інформації: 940 розпорядників інформації і більш 6 500 запитів.

 

З метою подальшої популяризації закону «Про доступ до публічної інформації» з жовтня 2015 року «Доступ до правди» змінює формат та починає функціонувати як інформаційно-сервісний ресурс.

 

Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» поєднує громадський активізм та різні типи творчих практик. Його мета - створення умов для суспільної дискусія про необхідність захисту свободи слова, забезпечення доступу до публічної інформації, ефективну протидію цензурі. Особливістю Конкурсу є наддемократичні правила - участь може взяти кожен, незалежно від віку, освіти і громадянства. Спеціальна тема 3-го Конкурсу «Права людини понад усе!».

 

Роботи конкурсу оцінювали три журі: експертне, журі правозахисників та журі інтернет-користувачів.

 

До експертного журі увійшли журналісти та громадські активісти, а саме: Тетяна Даниленко, журналістка, телеведуча, 5 канал; Лариса Денисенко, письменниця, правник; Надя Кельм, дизайнер, рух «Чесно»; Юрій Марченко, журналіст, головний редактора Platforma; Севгіль Мусаєва-Боровик, журналістка, головний редактор «Української правди»; Оксана Романюк, виконавчий директор Інституту масової інформації; Олена Старанчук, дизайнер, ілюстратор; Олексій Тарасов, журналіст, головний редактор Buro24/7.

 

Журі правозахисників складалося з: Максима Буткевича, співкоординатора проекту «Без кордонів»; Марини Говорухіної, PR-менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини; Тетяни Мазур, директора Amnesty International в Україні; Олександри Матвійчук, голови правління Центру громадянських свобод.

 

У роботі журі інтернет-користувавчів могли взяти учать всі охочі.

 

Всього на конкурс було подано 630 творів: 331 постер, 100 віршів, 150 гасел, 40 есеїв, 9 мультимедійних робіт. За перебігом конкурсу спостерігали інтернет-користувачі з 99 країн світу.

 

Подія на Facebook

 

Організатори: ГО «Центр UA», «Доступ до правди».

 

За подальшою інформацією слід звертайтися за адресою thousandays@gmail.com або за телефоном +380504945830. Контактна особа - Антон Іванов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду