Польську літературну премію Angelus отримав цього року Сергій Жадан

Польську літературну премію Angelus отримав цього року Сергій Жадан

19 Жовтня 2015
1587
19 Жовтня 2015
09:13

Польську літературну премію Angelus отримав цього року Сергій Жадан

1587
Польську літературну премію Angelus отримав цього року Сергій Жадан
Польську літературну премію Angelus отримав цього року Сергій Жадан

Український письменник Сергій Жадан отримав у Польщі вручили престижну літературну премію Angelus, якоою відзначають кращих літераторів Східної Європи, чиї книги перекладені на польську мову. Про це повідомляє польське повідомляє Polityka.

 

Сергію Жадану було присуджено премію за роман «Месопотамія», який був виданий в 2014 році, а перекладений польською в 2015-му. В якості нагороди письменнику вручили статуетку та чек на 150 тис злотих (майже $ 40 тис). Відповідно до правил премію також отмають перекладачі книжки на польську мову Міхал Петрик і Адам Поморський.

 

«Може бути, як у випадку Світлани Алексієвич, премія Angelus буде кроком до отримання Жаданом Нобелівської премії? Ми йому цього бажаємо», - сказала член журі Юстина Соболевська, відзначаючи, що лауреатка Нобелівської премії з літератури Cвітлана Алексієвич отримала премію Angelus в 2011.

 

Нагадаємо, у травні було опубліковано список книг- номінантів польської літературної премії Angelus. Серед номінантів  премії Angelus цього року - чотири українських книжки: «Комашина тарзанка» Наталки Сняданко, «Роман про батьківщину» Дзвінки Матіяш, «Книга забуття» Василя Слапчука та «Месопотамія» Сергія Жадана. До півфіналу літературної премії Angelus потрапили «Комашина тарзанка» львів'янки Наталки Сняданко, «Книга забуття» Василя Слапчука та «Месопотамія» Сергія Жадана.

 

До Сергія Жадана українські письменники отримували премію Angelus в 2006 та 2013 роках. У 2013 році польську премію Angelus отримала Оксана Забужко за твір «Музей покинутих секретів». У 2006 році першим лауреатом премії став Юрій Андрухович з романом «12 обручів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду