Четверо українських письменників стали номінантами польської  премії Angelus

Четверо українських письменників стали номінантами польської премії Angelus

16 Березня 2015
3155
16 Березня 2015
12:40

Четверо українських письменників стали номінантами польської премії Angelus

3155
Четверо українських письменників стали номінантами польської  премії Angelus
Четверо українських письменників стали номінантами польської  премії Angelus

Опубліковано список книг, номінованих на здобуття престижної польської літературної премії Angelus, яка має статус Центрально-Європейської. Організатором та засновником премії є місто Вроцлав (Польща), де нагорода вручається з 2006 року. Про це повідомляється на сайті польського видання Gazeta Wyborcza.

 

Серед номінантів  премії Angelus цього року - чотири українських книжки: «Комашина тарзанка» Наталки Сняданко, «Роман про батьківщину» Дзвінки Матіяш, «Книга забуття» Василя Слапчука та «Месопотамія» Сергія Жадана.

 

Переможця, який отримає чек на 150 тис. злотих та статуетку авторства вроцлавського скульптора Єви Россано, буде оголошено на урочистій церемонії 17 жовтня.

 

Щорічно переможців конкурсу Angelus нагороджують за кращу книгу прози, опубліковану польською мовою. Лауреатом може стати письменник з 21 країни Центральної Європи (Албанія, Австрія, Білорусь, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва , Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Україна та Угорщина).

 

Нагадаємо, українські письменники отримували премію Angelus в 2006 та 2013 роках. В 2006-му премію здобув роман «Дванадцять обручів» Юрія Андруховича, а у 2013-му - «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3155
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IceFire
3252 дн. тому
Молодцы хлопцы,я конечно люблю разное читать и украинских авторов,и зарубежных,всегда покупаю книги здесь bookstar.biz
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду