Порошенко пов’язав політичне врегулювання на Донбасі з відновленням українського мовлення

Порошенко пов’язав політичне врегулювання на Донбасі з відновленням українського мовлення

12 Жовтня 2015
2747
12 Жовтня 2015
09:01

Порошенко пов’язав політичне врегулювання на Донбасі з відновленням українського мовлення

2747
Порошенко пов’язав політичне врегулювання на Донбасі з відновленням українського мовлення
Порошенко пов’язав політичне врегулювання на Донбасі з відновленням українського мовлення

11 жовтня Президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу і повідомив про результати переговорів у «нормандському форматі» у Парижі (Франція) та про умови політичного врегулювання на Донбас.  Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

 

Президент України зазначив, що з 29 серпня запроваджено режим двостороннього припинення вогню. Сталого характеру цей режим набув лише завдяки зустрічі в Парижі. «Нам вдалося змусити бойовиків погодитися на відведення озброєнь від лінії зіткнення», - сказав ві.

 

Президент наголосив, що спільними скоординованими зусиллями Україна добилася від Росії зобов'язання не проводити псевдовибори в окупованих районах 18 жовтня та 1 листопада.

 

За його словами місія ОБСЄ має отримати гарантований доступ не лише до тих окупованих територій, які прилеглі до лінії зіткнення, але в усю їх глиб - аж до українсько-російського кордону. «Це перший крок до повернення кордону під український контроль», - наголосив Президент України.

 

Він зауважив, що Україна спільно з Францією та Німеччиною наполягають, що вибори на окупованих територіях мають відбуватися за українським законом. Проведення виборів тісно пов'язане із виведенням російських військ, роззброєнням бойовиків та відновленням українського контролю за кордоном.

 

«Ми не маємо права, вибачте за тавтологію, позбавити права обирати місцеву владу на Донбасі тих українців, які внаслідок російської агресії стали біженцями. Так само маємо забезпечити участь українських партій та відновлення на окупованих територіях повноцінного українського теле- та радіомовлення», - зазначив Петро Порошенко.

 

При цьому він наголосив, що «частина вітчизняних політиків ніби не розуміє, що ситуація не може повернутися в стан, в якому вона була до 1 березня минулого року». «Тому для реінтеграції територій потрібні надзвичайні мудрість та далекоглядність з українського боку. А ще складніше, ніж землі, повернути душі і серця людей», - сказав Президент та закликав до розуміння та підтримки з боку парламенту.

 

Петро Порошенко заявив, що «дехто з українських політиків і не приховує, що вони саме такого варіанту й прагнуть, тому й пропонують «оточити, заблокувати та ізолювати». «Але це просте рішення, яке не потребує ані інтелекту, ані політичної волі на відновлення цілісності країни, ані дипломатичного хисту. Тому це не мій сценарій. І не сценарій більшості українців, які прагнуть і миру, і возз'єднання країни», - сказав глава держави.

 

Нагадаємо, 7 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що в Європейському союзі буде створено російськомовний телеканал, який транслюватиме об'єктивну інформацію про ситуацію в Україні та Росії на всю територію ЄС. «Можу наголосити на тому, що це зараз знаходиться серед перших пріоритетів наших партнерів в Європейському Союзі, які вже домовилися про те, що буде створений пан'європейський російськомовний канал для того, щоб російськомовні громадяни Європейського Союзу мали альтернативне джерело інформації», - сказав він.

 

5 жовтня  заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) досі не отримав виділених Кабінетои Міністрів коштів на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей, а тому не може закупити обладнання. Раніше  на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення було вирішено виділити 1 млн 715 тис. 842 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду