Головний приз кінофестивалю у Нюрнберзі отримав фільм «Майдан»

Головний приз кінофестивалю у Нюрнберзі отримав фільм «Майдан»

7 Жовтня 2015
2003
7 Жовтня 2015
09:28

Головний приз кінофестивалю у Нюрнберзі отримав фільм «Майдан»

2003
Головний приз кінофестивалю у Нюрнберзі отримав фільм «Майдан»
Головний приз кінофестивалю у Нюрнберзі отримав фільм «Майдан»

Документальний фільм «Майдан» українського режисера Сергія Лозниці отримав головний приз 9-го Міжнародного кінофестивалю з прав людини у Нюрнберзі (Німеччина). Про це повідомляє сайт конкурсу.

 

Приз глядацьких симпатій 9-го Міжнародного кінофестивалю з прав людини отримав фільм The Look Джошуа Оппенгеймера. Приз «Відкритими очима» молодого журі дістався фільму Something Better to Come Ханни Полак.

 

Оголошення лауреатів конкурсу відбулось 6 жовтня

 

Стрічка Сергія Лозниці є документальним епосом Революції Гідності, де головний герой фільму - не окремий персонаж, а всі учасники подій. «Українська правда» повідомляє, що режисер фільму-переможця отримає премію у розмірі 2500 євро, і нагадує, що Сергій Лозниця з 2001 року живе і працює у Німеччині.

 

Нагадаємо, що світова прем'єра фільму «Майдан»  відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра стрічки відбулася у липні на 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи». 24 липня фільм вийшов у національний прокат в Україні.

 

Документальний фільм «Майдан» Сергія Лозниці було включено до програми Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації DOK Leipzig-2014 (Лейпціг, Німеччина), документальної програми Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival) та інших кінофорумів.

 

Фільм українського режисера Сергія Лозниці «Подія», світова прем'єра якого відбулася на 72-му Венеційському кінофестивалі, демонструватиметься у позаконкурсній програмі КМКФ «Молодість» у рамках Спеціальних подій фестивалю. Сергій Лозниця сам представлятиме  стрічку у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду