Російські телеканали переключили увагу з України на Сирію – The Guardian

Російські телеканали переключили увагу з України на Сирію – The Guardian

3 Жовтня 2015
1906
3 Жовтня 2015
12:57

Російські телеканали переключили увагу з України на Сирію – The Guardian

1906
Російські телеканали переключили увагу з України на Сирію – The Guardian
Російські телеканали переключили увагу з України на Сирію – The Guardian

The Guardian відзначає посилення уваги російських телеканалів до Сирійського конфлікту та спад активності у висвітленні війни на сході України.

 

«Ті ж [російські] кореспонденти, які готували матеріали з боїв на Сході України, нині перебувають у Дамаску; ті ж телеведучі, які заламували руки щодо дій Києва, тепер говорять про загрозу ісламської держави», - зазначається у статті кореспондента британського видання у Москві Шона Волкера (Shaun Walker).

 

Як акцентує пан Волкер, у вечірньому праймі державних російських телеканалів також замість дискусій про війну в Україні останні два тижні новини і ток-шоу головно присвячені Сирії. Він наводить слова ведучого ток-шоу «Вечір з Володимиром Соловйовим» (телеканал «Россия), який заявив: «Росію від Сирії відділяє менше тисячі кілометрів. Це не якійсь далекій конфлікт. Закінчивши із Сирією, ісламісти прийдуть до нас».

 

Шон Волкер вказує на те, що російські телеканали намагаються підвищити інтерес аудиторії до теми Сирії. Він наводить дані вересневого соціологічного слідження аналітичного «Левада-Центру»*.

 

Згідно опитування, 54% респондентів відповіли ствердно на питання «Я трохи знаю про бої у Сирії, але уважно за ними не стежу» і 30% поінформували, що їм нічого не відомо про остання події в Сирії. 18% опитаних підтвердили, що вважають, що Росія має надавати Сирії військові підтримку (введення військ).

 

Нагадаємо, у вересні публікації європейських ЗМІ були присвячені темі сирійських біженців.

 

*- опитування проведено 18 - 21 вересня 2015 року з репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600/800 осіб віком 18 + в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4% / 4,1%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду