Росія засновує у Ніцці кінофестиваль, що проходитиме паралельно з Каннським

Росія засновує у Ніцці кінофестиваль, що проходитиме паралельно з Каннським

29 Вересня 2015
2618
29 Вересня 2015
14:32

Росія засновує у Ніцці кінофестиваль, що проходитиме паралельно з Каннським

2618
Росія засновує у Ніцці кінофестиваль, що проходитиме паралельно з Каннським
Росія засновує у Ніцці кінофестиваль, що проходитиме паралельно з Каннським

Держфільмофонд Росії оголосив про започаткування у французькому місті Ніцці кінофестивалю, що проходитиме паралельно з Міжнародним Каннським кінофестивалем. Про це з посиланням на гендиректора Держфільмофонду Миколу Бородачова повідомляє газета «Известия».

 

 

Перший форум має пройти у травні 2016 року, паралельно із Каннським кінофестивалем. На російському кінофестивалі планують демонструвати стрічки, що не влаштували відбірників Канн, а також Берлінського і Венеціанського кінофестивалів. Відповідна і назва російського кінофесту - «Альтернатива».

 

 

«Чимало відомих фестивалів стали заангажованими», - коментує пан Бородачов.

 

 

В якості альтернативи Держфільмофонд хоче створити «міжнародний фестиваль з міжнародним журі». «Вручатиметься премія. Ми запросимо провідних кінознавців і кінокритиків. У нас всі можливості для цього є», - додає гендиректор відомства.

 

 

Як розповів Микола Бородачов, особлива увага приділятиметься фільмам режисерів з країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка), які не пройдуть відбір до найбільших міжнародних кінофестивалів.

 

 

Як сподівається керівник Держфільмофонду, кінофестиваль «Альтернатива» викличе інтерес і в глядачів, і в кінокритиків. «Відстань від Канна до Ніцци - маленька і всі журналісти, звісно, прийдуть на ці фільми, щоб зрозуміти, чому їх не взяли на Каннський фестиваль», - аргументує він.

 

 

Нагадаємо, гран-прі цьогорічного Міжнародного Каннського кінофестивалю здобув угорський режисер Ласло Немеш з дебютним фільмом «Син Саула». Це також «Найкращий фільм» за версією журі Федерації міжнародної кінопреси. «Золоту пальмову гілку» отримав фільм «Діпан» Жака Одійара.

 

Позаконкурсна програма «Фестиваль фестивалів» КМКФ «Молодість» відкривається  французькою стрічкою Жака Одіяра «Діпан» (Dheepan), яка стала володарем Золотої Пальмової гілки - головного призу Каннського кінофестивалю-2015.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду