НСКУ запросить Олега Сенцова вступити до спілки

НСКУ запросить Олега Сенцова вступити до спілки

24 Вересня 2015
1080
24 Вересня 2015
16:30

НСКУ запросить Олега Сенцова вступити до спілки

1080
НСКУ запросить Олега Сенцова вступити до спілки
НСКУ запросить Олега Сенцова вступити до спілки

Національна спілка кінематографістів України (НСКУ) запросить незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова до лав спілки. Відповідне рішення було прийнято 23 вересня на черговому засіданні Секретаріату Правління НСКУ, повідомляє сайт НСКУ.

 

На засіданні вирішили, що секретар правління НСКУ Володимир Тихий напише Олегу Сенцову листа із відповідною пропозицією, а також передасть запрошення через двоюрідну сестру режисера Наталію Каплан.

 

НСКУ нагадує, що розпочала боротьбу за свободу Олега Сенцова, щойно стало відомо про його затримання у Криму у травні 2014 року.

 

Як писала «Детектор медіа», 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму. Захист режиссера оскаржив вирок суду за сфабрикованою справою. Крім того, захист Олега Сенцова позивається до російських ЗМІ, які назвали режисера терористом одразу після затримання.

 

За версією російського слідства, Олег Сенцов начебто створив в Криму терористичну організацію, яка було структурним підрозділом забороненого в РФ «Правого сектора», «з метою виходу півострова зі складу Росії». Слідчий комітет вважає, що режисер разом з іншими обвинуваченими громадянами України з квітня по травень 2014 року скоїв в Сімферополі підпали офісів громадської організації «Русская община Крыма» і місцевого відділення партії «Единая Россия». Крім того, фігуранти справи обвинувачуються в спробі організації 9 травня 2014 вибуху пам'ятника Леніну в Сімферополі.

 

Кінорежисер Олег Сенцов та інші українські громадяни Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв та Олександр Кольченко були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією АР Крим 11 травня 2014 року. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи звинуваченнями в терористичному акті, організації терористичного співтовариства, незаконному обігу зброї. Рішенням суду четверо українців одразу були взяті під арешт.

 

Із закликом звільнити Олега Сенцова виступили європейські, російські та українські кінематографісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду