29 вересня – презентація дослідження про доступність берегів Дніпра

24 Вересня 2015
2526
24 Вересня 2015
12:35

29 вересня – презентація дослідження про доступність берегів Дніпра

2526
29 вересня – презентація дослідження про доступність берегів Дніпра

У межах Києва лише 15% берегів Дніпра облаштовані так, що містяни можуть гуляти вздовж або купатися в річці. Все інше - чагарники, паркани, дороги, промзони. Це попри те, що обмежувати доступ до водних об'єктів заборонено законом. Кому насправді належить Дніпро, хто обмежує киянам доступ до річки та що з цим робити презентують у дослідженні Texty.org.ua.

 

Презентація відбудеться у вівторок, 29 вересня, об 11.00, у галереї «Артпричал» (Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, 10, причал №2).

 

Унікальне дослідження берегів Дніпра довелось робити з річки на моторному човні. На жаль, Дніпро відрізаний від міста і городян численними парканами, будівництвами, дорогами, промзонами, а часто і просто чагарниками.

 

Журналістам покажуть інтерактивну мапу, на якій буде позначено шість категорій доступності річки: від належним чином оформлених прогулянкових набережних і пляжів - до повністю незаконно огороджених берегів.

 

Учасники презентації:

  • Олександр Оксимець, керівник проекту «Вкрадений Дніпро»;
  • Анатой Бондаренко, керівник напрямку журналітистики даних Texty.org.ua, автор моделі
  • Роман Кульчинський, головний редактор Texty.org.ua;
  • Григорій Мельничук, співкоординатор київської Ради з урбаністики.

Довідка:

Згідно статті 88 Водного кодексу України забороняється обмежувати доступ людей до узбережжя, у тому числі забудовувати його, на відстані 100 метрів від берега для великих річок.

 

Бажана попередня реєстрація на захід.

 

Контактний телефон: +380632787645

 

 


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду