Стець наказав створити робочу групу, яка надасть пропозиції щодо санкцій до представників ЗМІ

Стець наказав створити робочу групу, яка надасть пропозиції щодо санкцій до представників ЗМІ

18 Вересня 2015
2575
18 Вересня 2015
14:16

Стець наказав створити робочу групу, яка надасть пропозиції щодо санкцій до представників ЗМІ

2575
Стець наказав створити робочу групу, яка надасть пропозиції щодо санкцій до представників ЗМІ
Стець наказав створити робочу групу, яка надасть пропозиції щодо санкцій до представників ЗМІ

За наслідками рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» в частині, яка стосується журналістів, Міністр інформаційної політики (МІП) України Юрій Стець наказав створити при МІП робочу групу з напрацювання пропозицій щодо застосування санкцій стосовно представників засобів масової інформації. Про це повідомляється на сайті міністерства.

 

До складу робочої групи включені народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, члени Експертної Ради при МІП, а також голова громадської Ради МІП Ольга Скрипник.

 

В понеділок, 21 вересня, о 17.00 в приміщенні Міністерства інформаційної політики України (Київ, вул. С.Петлюри, 15) відбудеться перше засідання робочої групи за участі представників громадських журналістських організацій. Долучитись до роботи групи можна надіславши заяву на електрону адресу info@mip.gov.ua з позначкою в темі листа «робоча група».

 

Раніше Юрій Стець заявив, що перелік журналістів, до яких застосовано санкції України, є неоднозначним і потребує змін. За його словами, буде створено робочу групу з представників громадськості, народних депутатів, які напрацюють свої пропозиції щодо застосування санкцій до представників ЗМІ. У свою чергу перший заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова сказала, що українське відомство, яке зініціювало та додало до списку санкцій України журналістів впливових західних медіа, має пояснити доцільність такого кроку, або ж ці прізвища слід вилучити з переліку.

 

Нагадаємо, 16 вересня Президент України Петр Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 2 вересня щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України. До санкційного списку потрапили 44 журналісти та блогери (а також публіцисти, редактори та ведучі). На рівні з російськими журналістами-пропагандистами, а також співробітниками просепаратистських ЗМІ в списку фігурували троє журналістів британської корпорації BBC, троє іспанських журналістів та публіцист німецького видання Die Zeit.

 

Редактор служби іноземних новин британської телерадіокорпорації ВВС Ендрю Рой заявив, що вважає це «ганебним нападом на свободу засобів інформації».

 

Незалежна медіапрофспілка України та Національна спілка журналістів України, які входять до Міжнародної федерації журналістів, висловили вимогу до Президента України Петра Порошенка надати роз'яснення щодо включення низки міжнародних журналістів до санкційного списку.

 

Міжнародна неурядова організація Комітет захисту журналістів засудила указ Президента України Петра Порошенка, який поширив санкції на журналістів, і закликала українську владу негайно виключити їхні імена із санкційного списку.

 

17 вересня Президент України Петро Порошенко доручив РНБО вилучити прізвища журналістів ВВС зі списку осіб, щодо яких Україною застосовано санкції. Того ж дня РНБО заявила, що підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка щодо скасування санкцій проти кількох європейських журналістів.  18 вересня Президент України Петро Порошенко своїм указом №550/2015 від 18 вересня увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 17 вересня, згідно з яким зі списку санкцій України виключені шість європейських журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду