Намісник Лаври заявляє, що на нього полюють журналісти «1+1» і «2+2»

Намісник Лаври заявляє, що на нього полюють журналісти «1+1» і «2+2»

18 Вересня 2015
3223
18 Вересня 2015
11:51

Намісник Лаври заявляє, що на нього полюють журналісти «1+1» і «2+2»

3223
Намісник Лаври заявляє, що на нього полюють журналісти «1+1» і «2+2»
Намісник Лаври заявляє, що на нього полюють журналісти «1+1» і «2+2»

Митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (Українська православна церква Московського патріархату) владика Павло записав звернення до громадськості, у якому заявив, що на нього полюють журналісти, які виконують чиєсь замовлення. Наразі звернення розміщене на YouTube-каналі Києво-Печерської лаври.

 

За його словами, журналісти каналів «1+1» та «2+2» не дають йому «проходу на території святої обителі». «Вискакують з-за дерев, вискакують з машин, штовхають свої телефони у вуста, аби я відповів їм те, що вони хочуть почути», - заявив намісник Лаври.

 

Він переконаний, що журналісти цих телеканалів виконують замовлення. «Я знаю, що це замовлення. Я знаю, що вони виконують чиюсь волю. Але як шкода, що ці люди, а ви їх бачите на сайті сьогодні, бачите в інтернеті, ведуть ганебну місію проти своїх колег-журналістів. Я журналістів поважаю і з усіма спілкуюсь - з тими, які мають чисті душу і серце, тими, які служать нашому суспільству для напоумлення, наставляння, для зцілення душі і тіла. Але ті, що самі загинули у хащах своїх гріхів, вони всіляко вносять смуту не тільки у церковну огорожу, але в державну», - сказав священник.

 

 

Крім того митрополит Павло неодноразово називав журналістів «іродіаною» та пригрозив їм розплатою «сторицею».

 

Видання tsn.ua нагадує, що раніше владика Павло також мав конфлікти із співробітниками ЗМІ. У 2011 році колишній журналіст «1+1» Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав його роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був «одягнений як бомж» і порадив «піти взути нормальні туфлі».

 

Тоді у відкритому зверненні до кервництва каналу намісник Києво-Печерської лаври обурювався тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків і що вони знімають лавру прихованою камерою. Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко відповів, що вважає поведінку журналіста каналу Михайла Ткача, на якого скаржився намісник Києво-Печерської лаври, професійною та коректною.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні 2012 року владика Павло, тодішній депутат Київради від Партії регіонів напав на журналістку видання «Корреспондент» Ксенію Карпенко. За її словами,  намісник Києво-Печерської Лаври заломив їй руки  і забрав її телефон, коли вона намагалася взяти у нього коментар. Журналістка додала, що владика був у супроводі інших священнослужителів, голосно кричав і викручував їй руки. Вона викликала міліцію. Напад владики бачила фотограф, яка була з журналісткою і змогла зробити фото того, як намісник Лаври напав на Ксенію Карпенко.

 

Прес-служба Києво-Печерської Лаври, коментуючи інцидент на своєму сайті, назвала ситуацію «інформаційною атакою журналістів на Лавру» і закликала Президента України, Голову Верховної Ради вжити заходи по відношенню до «божевільних журналістів».

 

Згодом телефон журналістці повернули - разом з шоколадкою та іконкою, але останні відео були знищені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду