На Херсонщині екс-регіонал-сепаратист погрожував блогеру розправою після зміни влади

На Херсонщині екс-регіонал-сепаратист погрожував блогеру розправою після зміни влади

8 Вересня 2015
5062
8 Вересня 2015
18:10

На Херсонщині екс-регіонал-сепаратист погрожував блогеру розправою після зміни влади

5062
На Херсонщині екс-регіонал-сепаратист погрожував блогеру розправою після зміни влади
На Херсонщині екс-регіонал-сепаратист погрожував блогеру розправою після зміни влади

8 вересня колишній народний депутат від Партії регіонів Олексій Журавко, проти якого СБУ відкрила справу за фінансування тероризму, погрожував у телефонній розмові блогеру, редактору інтернет-видання «Олешшя Онлайн» (місто Цюрупинськ, Херсонська область) Дмитру Воронову. Про це повідомив Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Дмитро Воронов повідомив ІМІ, що 3 вересня у виданні був  опублікований матеріал про начебто захоплення паном Журавком земельної ділянки на річці Конка «Самозахоплення берегів Конки Олексієм Журавком в Цюрупинську (документ)» у Цюрупінську. Наступного дня вийшла публікація «Олексій Журавко дав інтерв'ю на сепаратистському каналі (відео)», у якій стверджувалося, що екс-нардеп після відвідин Криму дякував в ефірі сепаратистського телеканалу Володимиру Путіну за «мирне» захоплення півострова.

 

Згодом  екс-нардеп зателефонував редактору з російського номера і почав погрожувати. «Це Олексій Валерійович Журавко дзвонить. Знаєш такого? Як там тобі пишеться? Нормально? Як ви там мене називаєте - терорист або сепаратист? Ти дивився фільм весілля в Малинівці? Пам'ятаєш як там кашкети міняли? Так от, у тебе змінити кашкет не вийде. Життя не стоїть на місці і все дуже швидко змінюється. Найближчим часом ситуація зміниться кардинально. Ти мене почув? Я все сказав», - сказав Олексій Журавко.

 

Як повідомляє ІМІ, Дмитро Воронов є членом громадського об'єднання «Олешківський Спас», яке зібрало кілька сотен підписів за те, щоб позбавити Олексія Журавка статуса почесного громадянина Цюрупинська. Про це також повідомлялося на сайті видання.

 

Видання «Херсон Онлайн» зазначало, що Олексій Журавко 21 лютого 2015 року взяв участь у мітингу-марші «Антимайдан» у Москві, метою якого було недопущення появи Майдану в Росії. ЗМІ повідомляють, що СБУ відкрила проти екс-регіонала Журавка за статтею 258-5 (фінансування тероризму).

 

Нагадаємо, у червні головний редактор сайту «Цюрупинськ Онлайн» Дмитро Воронов заявляв, що провайдер у місті Цюрупинську (Херсонська область) обмежував доступ до інтернет-видання після публікації блогера з критикою його роботи.

 

«Детектор медіа»

На знімку - Олексій Журавко (справа) виступає в ефірі сепаратистського телеканалу, скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду