Порошенко просить журналістів роз’ясняти, що таке децентралізація

Порошенко просить журналістів роз’ясняти, що таке децентралізація

7 Вересня 2015
3650
7 Вересня 2015
13:05

Порошенко просить журналістів роз’ясняти, що таке децентралізація

3650
Порошенко просить журналістів роз’ясняти, що таке децентралізація
Порошенко просить журналістів роз’ясняти, що таке децентралізація

В інтерв'ю трьом українським телеканалам 6 вересня («Інтер», ICTV, 5 канал) Президент України Петро Порошенко закликав засоби масової інформації роз'яснити громадянам, що таке децентралізація.

 

Він зауважив, що потрібна роз'яснювальна література, а в областях треба провести широкі заходи, «щоб люди, кожен, мали можливість переконатися, що ні в якому разі його не обдурюють, що децентралізація - це наближення влади до людей, передача значного фінансового ресурсу територіальним громадам, можливість і більшої відповідальності влади», пише «Радіо Свобода».

 

Президент висловив сподівання, що таку роз'яснювальну роботу буде завершено до кінця року.

 

Президент зустрівся з журналістами трьох телеканалів

 

При цьому Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції щодо децентралізації у другому читанні після місцевих виборів 25 жовтня. Таким чином, вважає він, чинник цих місцевих виборів не буде тиснути на політичні сили, і поспішати з остаточним схваленням конституційних змін не варто. Раніше в Адміністрації Президента очікували, що народні депутати остаточно схвалять ці зміни до місцевих виборів 25 жовтня.

 

Зміни до Конституції в галузі децентралізації, що наразі ухвалені Верховною Радою у першому читанні, передбачають, серед іншого, що джерелом влади повинні стати місцеві громади, які самі будуть збирати податки і розподіляти бюджети. Обласні та районні адміністрації ліквідують, держава ж буде представлена на місцях інститутом префектів. При цьому пункт про особливий порядок місцевого самоврядування для окремих районів Донецької і Луганської областей не передбачає для них ніякого особливого статусу, навпаки: зміни прибирають із Конституції наявну там нині можливість особливого статусу для окремих міст.

 

Нагадаємо, на виконання доручення Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо підтримки проведення реформи з децентралізації влади Міністерство інформаційної політики (МІП) Українизапустило загальнонаціональну комунікаційну кампанію щодо об'єднання громад.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду