Прокремлівська кримськотатарська ТРК отримала ліцензії від Роскомнагляду і почала тестове мовлення

Прокремлівська кримськотатарська ТРК отримала ліцензії від Роскомнагляду і почала тестове мовлення

1 Вересня 2015
2989
1 Вересня 2015
12:57

Прокремлівська кримськотатарська ТРК отримала ліцензії від Роскомнагляду і почала тестове мовлення

2989
Прокремлівська кримськотатарська ТРК отримала ліцензії від Роскомнагляду і почала тестове мовлення
Прокремлівська кримськотатарська ТРК отримала ліцензії від Роскомнагляду і почала тестове мовлення

Роскомнагляд видав універсальні ліцензії на мовлення в окупованому Криму прокремлівській кримськотатарській телерадіокомпанії (телеканал «Міллет» і радіостанція «Ветан Седаси»). Про це повідомили «РИА Новости» з посиланням на так званого «міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку» Криму Дмитра Полонського.

 

З отриманням ліцензії процес реєстрації цих ЗМІ, які окупаційна кримська влада розглядає як альтернативу кримськотатарському медіахолдингу ATR,було завершено. 1 вересня о 7 ранку телеканал «Міллет»  розпочав аналогове та цифрове тестове мовлення, повідомили «РИА Новости». У перші хвилини ефіру транслювався гімн Росії, опісля - гімни Криму і кримськотатарського народу.

 

 

У тестовому режимі канал працюватиме цілодобово. «Він стане першим у світі громадським кримськотатарською телеканалом, до цього існував тільки комерційний сумнівний проект, який обслуговував інтереси західного замовника, на шкоду самих кримських татар і кримчан загалом» - сказав так званий «віце-прем'єр кримського уряду» Руслан Бальбек.

 

Руслан Бальбек заявив, що канал «не залежатиме від політичних сил» і фінансуватиметься Росією. Водночас він додав, що вчасно відкрити телеканал вдалося завдяки особистим грошам «глави» Криму Сергія Аксьонова.

 

За словами «віце-прем'єра»,  «Міллет» з'явиться в кабельних мережах, а з нового року в вийде на супутник. Мовлення вестиметься на двох мовах: кримськотатарською та російською. Колектив, як стверджує так званий «віце-прем'єр», сформований з представників різних національностей, зокрема кримчаків і караїмів.

 

За його словами, наразі монтується нова студія для новинних програм, закуповується обладнання.  «Частково обладнання вже наявне, його нам передали в дар від адміністрації президента. У повному режимі почне працювати і давати повністю свій якісний інформаційний продукт телеканал почне з 1 листопада», - сказав так званий «віце-прем'єр Криму».

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер» через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Кримськотатарський телеканал ATR мав намір домагатися отримання всіх необхідних дозвільних та ліцензійних документів для відновлення мовлення відповідно до законодавства Російської Федерації, заявила генеральний директор ATR Ельзара Іслямова, коментуючи заяву глави Роскомнагляду Олександра Жарова, який пообіцяв, що Роскомнадзор зареєструє ATR в тому випадку, якщо телеканал збере повний пакет документів. 

 

Тим часом так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2989
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
яке вам вже діло, дівиться на себе!
3132 дн. тому
а яка суттєва різниця "про яка" вона? ЗМІ або борешуть, або кажуть правду. А брехня під будь-яким соусом й з любого боку є брехню! Що і доводить красномовно ситуація в Україні, де завдяки ЗМІ створено атмосферу брехні й інформаційного вакууму, які не кращі від російської пропаганди. Тільки там, у рашци, принамні, нахабно й у відкриту не орудують банди на вулицях мирних міст, а представники цих банд не верещать з трибун парламенту та не влаштовують шоу під його стінами й не грабують і не вбівають людей серед біла дня перед десятками телекамер, паплюжачи країну на весь світ! Пробачте, але вже багато років відомо, що та ж "Свобода" є спецпроектом на гроші криміналітету, що Фаріон є колишнім функціонером КПРС, а Ляшко - не тільки "смоктач", а людина яка мала кілька відсидок та притягнень до кримінальної відповідальності за шахрайство...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду