У Латвії відмовилися реєструвати представництво «Россия сегодня»

У Латвії відмовилися реєструвати представництво «Россия сегодня»

29 Серпня 2015
3112
29 Серпня 2015
11:40

У Латвії відмовилися реєструвати представництво «Россия сегодня»

3112
У Латвії відмовилися реєструвати представництво «Россия сегодня»
У Латвії відмовилися реєструвати представництво «Россия сегодня»

Реєстр підприємств Латвії відмовився зареєструвати латвійське представництво російського міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» (Russia Segonya), яке очолює одіозний російський пропагандист Дмитро Кисельов і до складу якого входить пропагандистський телеканал Russia Today та РІА «Новости». Про це повідомляє Delfi.

 

У Реєстрі підприємств пояснили, що державний нотаріус після розгляду заявки від російського державного унітарного підприємства «Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня"» (Russia Segonya) прийняв рішення про відмову вписувати до спеціального реєстру представництво цього підприємства. Причина полягає в тому, що подані «Россией сегодня» заява і додані до неї документи не відповідають Конституції Латвії та іншим правовим актам.

 

Заяву про реєстрацію представництва «Россия сегодня» в Латвії було подано 29 квітня цього року. У зв'язку із цим Реєстр підприємств запитав думку латвійської Національної ради з електронних ЗМІ, яка вказала, що метою «Россия сегодня» є поширення в інформаційному просторі тенденційної інформації, що відповідає зовнішньополітичним інтересам Російської Федерації.

 

Нагадаємо, що в липні у Великій Британії закрили банківський рахунок представництва МІА «Россия сегодня» через санкції британського казначейства. У червні у Франції арештували рахунки представництва МІА «Россия сегодня» у зв’язку з позовом колишніх акціонерів нафтової компанії ЮКОС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду