Стець презентував в уряді проект мультимедійної платформи іномовлення України (ІНФОГРАФІКА)

Стець презентував в уряді проект мультимедійної платформи іномовлення України (ІНФОГРАФІКА)

12 Серпня 2015
3916
12 Серпня 2015
15:57

Стець презентував в уряді проект мультимедійної платформи іномовлення України (ІНФОГРАФІКА)

3916
Стець презентував в уряді проект мультимедійної платформи іномовлення України (ІНФОГРАФІКА)
Стець презентував в уряді проект мультимедійної платформи іномовлення України (ІНФОГРАФІКА)

Сьогодні, 12 серпня, на засіданні Кабінету Міністрів Україні міністр інформаційної політики Юрій Стець представив презентацію мультимедійної платформи іномовлення України. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

За його словами, мультимедійна платформа створюється з метою задоволення інформаційних потреб іноземної аудиторії, зокрема українців за кордоном, захисту національних інтересів за межами України, формування та підтримки позитивного іміджу нашої країни у світі шляхом оперативного, об'єктивного інформування про події в Україні, офіційну внутрішню і зовнішню політику та позицію держави.

 

«Це буде потужний медійний ресурс, який стане, якщо хочете, піар-агенцією України в світі. Це також дасть змогу доносити правдиву інформацію про нашу державу», - сказав Юрій Стець.

 

 

 Презентація відбулась на засіданні Кабміну

 

В день запуску медіаплатформи буде підписано меморандум про принципі співпраці між Міністерством інформаційної політики (МІП), наглядовою та редакційною радами медіаресурсів, а також окремим документом буде ухвалено засади редакційної політики.

 

У МІП підкреслили, що якісне українське іномовлення вкрай потрібне для великої української діаспори в світі, яка змушена дізнаватися інформацію в російських ЗМІ, не маючи альтернативи.

 

В рамках створення іномовлення розпочнуть роботу корпункти в кількох країнах Європи, США, Японії та Китаї, оснащені новітньою технікою. Буде створено МКМ - міжнародну кореспондентську мережу з відкритим банком фото та відео контенту, до якого матимуть доступ журналісти всіх українських ЗМІ.

 

У відомстві зазначили, що контент, вироблений на технічній базі телеканалу БТБ спільно з іншими продакшнами, дозволить довести світу, що Україна - європейська держава, яка прагне реформ.

 

Планується також створення редакції кримськотатарською мовою та співпраця з каналами іномовлення Європи, що сприятиме євроінтеграції.

 

Як повідомляє прес-служба МІП, Юрій Стець заявив, що презентацію мультимедійної платформи іномовлення України було схвалено на засіданні Кабміну.

 

«Сьогодні на засіданні Уряду я презентував напрацьовану нами систему роботи Мультимедійної платформи іномовлення України. Кабінет Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком схвалили її, тому можемо рухатися далі», - повідомив міністр Стець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів в інтерв'ю «Детектор медіа», що прагне запустити до Дня Незалежності нову мультимедійну медіаплатформу іномовлення України. Міністерство інформполітики не встигло зареєструвати права на торгову марку Ukraine Tomorrow, бо права на таку торгову марку реєструє приватна структура, пов'язана з Дмитром Фірташем. Тож тепер міністерству доведеться вносити зміни до законопроекту про іномовлення в частині назви інформресурсу.

 

«Детектор медіа»

Фото, інфографіка - МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду