Володимир Федорін і Марія Гайдар отримали українське громадянство

Володимир Федорін і Марія Гайдар отримали українське громадянство

4 Серпня 2015
2205
4 Серпня 2015
12:32

Володимир Федорін і Марія Гайдар отримали українське громадянство

2205
Володимир Федорін і Марія Гайдар отримали українське громадянство
Володимир Федорін і Марія Гайдар отримали українське громадянство

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства та вручив паспорти громадян України російській громадській діячці Марії Гайдар та російському журналісту, колишньому головному редакторові журналу «Forbes Украина» Володимиру Федоріну. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Під час вручення паспортів Президент відзначив, що велика кількість росіян, які розуміють реальний стан речей роблять вибір: «або ти залишаєшся з вільним світом, демократією і робиш все, щоб забезпечити торжество свободи та демократії, або мовчиш. І при цій мовчазній згоді кояться дуже важкі злочини». Глава держави додав: «Ваш приклад переконливо демонструє, що мовчати не можна, треба жити в ладу зі своїм сумлінням».

 

Петро Порошенко також відзначив, що максимум, що вони можуть сьогодні зробити для Росії - «це забезпечити успіх України». На думку Президента, лише за цих умов можна буде відновити стосунки між вільною Україною та вільною Росією.

 

Президент подякував Марії Гайдар, Володимиру Федоріну та всім росіянам, які знаходять у собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їх активну сміливу громадянську позицію.

 

Президент побажав новим громадянам України не втрачати зв'язки з Росією. «Ваша незаангажована позиція, думка та інформація з України як альтернатива кремлівській пропаганді є дуже важливою для мільйонів росіян», - сказав Петро Порошенко.

 

Говорячи про своє нове громадянство Володимир Федорін сказав: «Це велика честь і знак великої довіри з боку народу України та Президента України, і, можливо, найвідповідальніше рішення в моєму житті». Він зазначив, що Україна сьогодні флагман свободи і нормалізації на пострадянському просторі, «який дає надію народам колишнього СРСР стати членами світової сім'ї вільних народів» і наголосив на тому, що для нього є важлива особиста участь у цьому процесі.

 

У свою чергу, Марія Гайдар відзначила, що для неї громадянство України є дуже знаковим вибором: «Я тут у важкий для України час для того, щоб розділити долю українського народу. У нас спільний ворог - авторитарний режим, який вбиває людей як у Росії, так і тут». Вона також запевнила, що зробить усе можливе, «щоб цього ворога перемогти і показати інший шлях - шлях свободи і демократії, поваги, партнерства та добросусідства».

 

Марія Гайдар також вибачилася за те, що відбувається зараз у Росії та висловила сподівання, що «Україна побачить, що росіяни - це не лише війна, агресія і ненависть».

 

 

 

 

Марія Гайдар - уродженка та громадянка Російської Федерації, є активним учасником громадського та опозиційного руху Російської Федерації. Також відома як журналіст радіо «Эхо Москвы». Вона є дочкою російського економіста Єгора Гайдара і правнучкою письменника Аркадія Гайдара.

 

Донедавна була засновником і керівником Фонду соціальної допомоги та підтримки населення «Соціальний запит». Раніше - координатор молодіжного руху «ДА!». Одна з творців ініціативної групи «Я вільний!». Кандидат у депутати Державної думи Росії від Союзу правих сил (СПС) на виборах 2007 року, перший номер московського списку СПС. З 2006 року - член Федеральної політради СПС, з 2008 року аж до розпуску партії - член президії. Президент Фонду підтримки молодіжних програм. У 2009-2011 роках - заступник голови уряду Кіровської області (Росія) з питань охорони здоров'я і соціального розвитку. Вона неодноразово заявляла, що притримується ліберально-консервативних поглядів.

 

17 липня голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі представив Марію Гайдар в якості свого заступника. Після цього Марія Гайдар двічі заявляла, що не має наміру відмовлятися від російського громадянства. На прес-конференції 22 липня вона заявила про готовність відмовитися від російського громадянства та повідомила, що зупинила процес отримання ізраїльського громадянства.

 

Володимир Федорін - уродженець міста Одеси, громадянин Російської Федерації, нині проживає в Одесі. Є визнаним журналістом, редактором, медіа-менеджером.

 

У 2001-2005 роках працював у російській газеті «Ведомости», у 2005-2008 роках - у закритому нині журналі SmartMoney. З лютого 2008 року був першим заступником головного редактора журналу Forbes у Росії. З осені 2010 року на етапі запуску очолив журнал «Forbes Украина», що видавався «Українським медіахолдингом» (UMH Group), який на той момент належав Борису Ложкіну - нинішньому главі Адміністрації Президента України. У червні 2013 року звільнився з «Forbes Украина» після продажу UMH Group Сергію Курченку.

 

Нагадаємо, 15 квітня Президент України Петро Порошенко підписав указ і вручив паспорт громадянина України громадянці РФ, журналістці Катерині Сергацковій, яка вже тривалий час жила і працювала в Україні в «Українській правді», «Громадському ТБ» та інших ЗМІ.

 

23 квітня Президент України підписав указ про надання громадянства України громадянину РФ, режисеру Крістіану Жерегі, який воював добровольцем у зоні АТО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду