Spiegel заявляє, що Порошенко не хоче продавати 5-й канал і залишається олігархом

Spiegel заявляє, що Порошенко не хоче продавати 5-й канал і залишається олігархом

4 Серпня 2015
3483
4 Серпня 2015
09:14

Spiegel заявляє, що Порошенко не хоче продавати 5-й канал і залишається олігархом

3483
Spiegel заявляє, що Порошенко не хоче продавати 5-й канал і залишається олігархом
Spiegel заявляє, що Порошенко не хоче продавати 5-й канал і залишається олігархом

Німецьке видання Spiegel опублікувало статтю журналіста Беньяміна Біддера Filz in der Ukraine: Die zweifelhaften Poroschenko-Connections, у якій стверджується, що Президент України Петро Порошенко не продав свій бізнес, як обіцяв, і залишається олігархом, що має у своїй власності телеканал. Переклад статті опублікувало видання Hubs.

 

Як йдеться у статті, те, що Петро Порошенко залишається власником 5-го каналу, викликає критику політикуму і дозволяє порівнювати його з екс-прем'єр-міністром Італії, медіамагнатом Сільвіо Берлусконі.

 

«І вже зовсім не хочеться Порошенко відмовлятися від телебачення. Йому належить "5 канал". Цим незадоволені навіть у його фракції. Сергій Лещенко, депутат від Блоку Петра Порошенка, проводить паралелі з екс-прем'єр-міністром Італії та медіамагнатом Сільвіо Берлусконі. Лещенко вважає його "поганим прикладом" для Порошенка», - наголошує Беньямін Біддер.

 

Крім того німецький журналіст стверджує, що власна компанія Петра Порошенко Roshen процвітає у часи його президентства. «Під час виборчої кампанії він обіцяв її швидко продати. Тепер каже, що в такій складній економічній ситуації не може знайти продавця. Кондитерська корпорація донині належить Порошенко. Roshen відкрив 14 нових магазинів. Один з них - на головній вулиці країни, київському Хрещатику», - пише Spiegel.

 

У статті також йдеться про те, що «незважаючи на глибоку економічну кризу, на диво добре розвивається і банк Порошенко». За даними видання, у 2014 році цей бізнес виріс на 84,5%. 

 

Німецький журналіст також стверджує, що у Петра Порошенка залишаються власні бізнес-інтереси в енергетичній сфері, а також - зв'язки з його давнім діловим партнером, російським мільярдером Костянтином Григоришиним. Так підприємство «Запорожтрансформатор», у якому пан Григоришин є найбільшим акціонером, начебто отримало контракт на закупку трансформаторів для українських електростанцій за ціною, вдвічі вищою, ніж пропонують компанії Siemens или ABB.

 

Нагадаємо, 28 липня пряму трансляцію мультимедійного дійства «З нами Бог» з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Руси-України та 1000-ліття упокоєння князя Володимира Великого за участі Президента України Петра Порошенка подивилися понад 22,5 % телеглядачів віком старше 4 років. Такою є сумарна частка аудиторії трансляції події, яку здійснювали шість загальнонаціональних каналів: «1+1», «Інтер», ICTV, СТБ, «UA:Перший» і 5 канал. Відповідні дані «Детектор медіа» отримала в Індустріальному телевізійному комітеті (попередні дані - overnight).

 

Окрім «UA:Першого» та «Інтера», які анонсували трансляцію урочистостей з нагоди Дня хрещення, до трансляції долучилися ще чотири комерційні загальнонаціональні канали - «1+1», ICTV, СТБ та інформаційний 5 канал, що належить Петру Порошенку. Єдиний з найбільших каналів загального інтересу, що не транслював подію за участі Президента, - канал «Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду