Журнал «Новое время» доповнив «Топ-100 людей культури» шістьма діячами кіно

Журнал «Новое время» доповнив «Топ-100 людей культури» шістьма діячами кіно

29 Липня 2015
2168
29 Липня 2015
12:49

Журнал «Новое время» доповнив «Топ-100 людей культури» шістьма діячами кіно

2168
Журнал «Новое время» доповнив «Топ-100 людей культури» шістьма діячами кіно
Журнал «Новое время» доповнив «Топ-100 людей культури» шістьма діячами кіно

Український журнал «Новое время» вдруге презентував свій рейтинг «Топ-100 людей культури», до якого цього року увійшло шість нових постатей з галузі кіно та телевиробництва. Рейтинг також опубліковано на сайті nv.ua.

 

Нагадаємо, у вересні  минулого року журнал присвятив один з випусків українцям, які зробили вагомий внесок в мистецтво і літературу протягом останніх п'яти років. Згодом редакція ініціювала фотовиставку «Топ-100 людей культури» з 100 фотопортретів.

 

Цього року вибрати найкращих митців редакції журналу допомагали 30 експертів, більшість яких - медійники: журналісти, редактори, критики.

 

Цього року до рейтингу додалися актори Станіслав Боклан та Ірма Вітовська, оператор Сергій Михальчук, генеральний директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко, засновник фестивалю документального кіно Docudays UA Геннадій Кофман та керівник кінокомпанії Film.ua Сергій Созановський.

 

«Всього за рік культурна сотня, що складається не з класиків, а з тих, хто проявив себе останнім часом яскраво і значимо, оновилася на третину. Причому значна частина новачків списку - це художники, літератори, музиканти, представники театру і кіно, а також менеджери та меценати, твори яких так чи інакше пов'язані з війною, яка йде на сході України і революцією, яка відходить в історію», - зазначає заступник головного редактора «НВ» Анна Мороз.



Редакція склала цю сотню не як рейтинг, а як добірку в алфавітному порядку.

 

Нагадаємо, кінокритик американського журналу The Hollywood Reporter Тод Маккарті включив українську стрічку «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького у власний топ-5 кращих фільмів року. Український фільм йде у списку першим номером.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду