Мінінформполітики закликає європейські ЗМІ відкривати корпункти в Криму

Мінінформполітики закликає європейські ЗМІ відкривати корпункти в Криму

22 Липня 2015
2347
22 Липня 2015
15:24

Мінінформполітики закликає європейські ЗМІ відкривати корпункти в Криму

2347
Мінінформполітики закликає європейські ЗМІ відкривати корпункти в Криму
Мінінформполітики закликає європейські ЗМІ відкривати корпункти в Криму

Інформаційній блокаді окупованого Росією Криму може запобігти відкриття корпунктів західних ЗМІ на півострові. Про це на брифінгу 21 липня сказав радник міністра інформаційної політики України Сергій Костинський, повідомляє видання «Крим.Реалії».

 

«У Криму повинні відкриватися корпункти європейських ЗМІ. Процедура досить складна і вона потребує уточнення, але це стратегічна річ», - зазначив пан Костинський.

 

Він додав, що Російська Федерація намагається відрізати Крим від інформаційного простору України і таким чином позбавити українських правозахисників можливості стежити за ситуацією з дотриманням прав людини в Криму.

 

«Раніше російська влада внесла Кримську польову місію в список «небажаних організацій». Це означає, що Генеральна прокуратура Росії може заборонити діяльність Кримської польової місії в Криму. Нікому буде моніторити ситуацію, і висвітлювати ситуацію свободи слова в Криму, з порушенням прав людини», - вважає радник міністра.

 

Пан Костинський додав, що ідею відкриття корпунктів європейських ЗМІ він висловив під час візиту в Брюссель (Бельгія) у рамках програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

Нагадаємо,  Комітет захисту журналістів (КЗЖ)  14 липня опублікував доповідь про стан свободи преси в Криму, підготовлену Музаффаром Сулеймановим. Доповідь «Вибір журналістів Криму: еміграція чи російська цензура» базується на інформації, отриманій під час нещодавньої поїздки співробітника КЗЖ до Києва, де дослідник Програми Європи та Центральної Азії провів ряд зустрічей з українськими журналістами та правозахисниками, а також на аналізі обстановки в регіоні з моменту його анексії Росією у березні 2014 року. Також Комітет підготував інтерактивну «Карту порушень», що містить коротку інформацію про репресії, рейди та закриття редакцій ЗМІ, задокументованих КЗЖ за останній рік. 

 

У квітні окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House.

 

У доповіді Amnesty International, опублікованій з нагоди річниці анексії півострова, йшлося про те, що влада Криму використовує широкий спектр тактик залякування у боротьбі з інакомисленням. 20 березня Комітет захисту журналістів повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду