Американський фотограф створив проект про тяжкопоранених учасників Майдану та АТО

Американський фотограф створив проект про тяжкопоранених учасників Майдану та АТО

10 Липня 2015
1819
10 Липня 2015
12:23

Американський фотограф створив проект про тяжкопоранених учасників Майдану та АТО

1819
Американський фотограф створив проект про тяжкопоранених учасників Майдану та АТО
Американський фотограф створив проект про тяжкопоранених учасників Майдану та АТО

Американський фотограф українського походження  Йосип Сивенький (Joseph Sywenkyj) створив проект про тяжкопоранених українських бійців та учасників Євромайдану «Рани». Про це повідомляє «Українська правда. Життя».

 

Проект «Рани» - про тему, якій медіа приділяють мало уваги - реінтеграцію поранених солдатів та активістів у повсякденне життя. За словами автора, проект «Рани» має на меті інформування про долю поранених, заохочення суспільства до дискусії щодо цієї проблеми та закликом допомагати постраждалим під час революції та на війні.  Світлини Йосипа Сивенького демонструють світу поранених активістів і солдатів, які постраждали від війни та тероризму, скоєних Росією та її довіреними особами.

 

«У когось страшно обгоріло все тіло, багато хто страждає від нестерпного болю через пошкодження нерва, хтось не може ходити, а хтось втратив руку чи ногу. Є такі, що перенесли подвійну, потрійну ампутацію або навіть залишилися зовсім без рук та ніг» - зазначає сайт проекту

 

Автор фотографій  мешекає в Україні з 2003 року. Впродовж своєї кар'єри пан Севенький працював над різними соціальними проектами у декількох країнах, які пережили серйозні конфлікти та різноманітні потрясіння.

 

«Але Україна сильно відрізняється для мене від інших країн, де я був. Я не подорожую до України. Україна - це мій дім. Я тут живу. Я так само відчував гордість, хвилювання, захоплення, страх, шок і гнів, як і більшість українців під час Євромайдану та війни", - каже фотограф.

 

На думку пана Сивенького, українські та міжнародні медіа мало пишуть про проблеми тих, хто боролися за Україну та її демократичне майбутнє. «Здається, що на сьогоднішній день немає дискусії на державному рівні чи в рамках громадянського суспільства про довгострокові витрати на медичне обслуговування, пенсії, фізичну терапію, професійну підготовку, ПТСР та інфраструктуру для людей з обмеженими можливостями», - вважає фотограф.

 

Готуючи фотоісторії для проекту «Рани», Йосиф Сивенький провів кілька місяців у шпиталях та реабілітаційних центрах. На фото поруч з пораненими чоловіками - члени їх родин та друзі.

 

«Чоловіки, з якими я провів час фотографуючи їх, пройшли через страшні випробування. Я дуже поважаю їх, захоплююся їх величезними жертвами у служінні на захисті своєї країни, своїй громаді, своєму дому», - каже фотограф.

 

Він активно фотографує деяких із своїх героїв і збирається продовжувати це у майбутньому. «У деяких випадках, я міг би зробити один портрет, а потім рухатися далі. В інших - я шукаю шляхів розповісти більше. Про різні етапи травми, реанімацію, базову фізичну терапію, навчання, протезування та нормального ходіння у повсякденному житті», - сказав автор проекту.

 

Нагадаємо, у жовтні 2014 року американський фотограф Йосип Сивенький отримав W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography за зображення життя людей під час подій на київському Майдані взимку 2013-2014 року. Грант становив 30 тисяч доларів і став своєрідним заохоченням для продовження проекту про українську кризу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду