ОМКФ-2015 оголосив програму секції «Спеціальні покази»

ОМКФ-2015 оголосив програму секції «Спеціальні покази»

2 Липня 2015
1667

ОМКФ-2015 оголосив програму секції «Спеціальні покази»

1667
ОМКФ-2015 оголосив програму секції «Спеціальні покази»
ОМКФ-2015 оголосив програму секції «Спеціальні покази»

Даррен Аронофскі, Джим Шерідан, Питтер Веббер, Жанн Лабрюн, Даріуш Яблонський, Шарунас Бартас, Срджан Драгоєвич та інші почесні гості 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) представлять свої кінороботи в рамках позаконкурсної програми «Спеціальні покази». Про це повідомляє прес-служба кінофесту.

 

Глава журі Міжнародної конкурсної програми, французький режисер і сценарист Жан Лабрюн покаже свій фільм «Особливі відносини», головну роль в якому виконала одна з кращих французьких актрис Ізабель Юппер. Британський кінематографіст Пітер Веббер, який очолював у минулому році журі Міжнародного конкурсу, а в цьому - виступаючий як ментор сценарного практикуму Terrarium, розповість про свій новий документальній фільм «10 мільярдів». 

 

Володар призів Берлінського і Венеціанського кінофестивалів, член журі Міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2015, прибалтійський режисер Шарунас Бартас познайомить зі своєю незвичайною кіномовою у фільмі про пустельників «Сім чоловік-невидимок». Український документаліст Сергій Буковський розповість перед сеансом про свою роботу «Знак тире», відзначену фестивальними нагородами в Німеччині, Голландії, Франції та Росії.

 

У лайнапі зіркових показів ОМКФ-2015 заявлені і прем'єри. Вперше в Україні покажуть фільм-призер Берлінського кінофестивалю «Під електричними хмарами»  Олексія Германа-молодшого, створений у копродукції України, Польщі та Росії. Оператори картини - українець Сергій Михальчук і росіянин Євген Привін - розділили Срібного ведмедя Берлінале за видатні художні досягнення. Зйомки цієї ретро-футуристичної драми частково проходили в Одесі. Стрічку представить один з продюсерів, член журі Міжнародного конкурс ОМКФ, польський кінематографіст Даріуш Яблонський.

 

На відритому майданчику Одеського міжнародного кінофестивалю на Ланжеронівському узвозі  за традицією пройдуть кіносеанси за участю представників творчих груп фільмів. Яскравою подією для кіноманів стане виступ американського режисера Даррена Аронофскі, почесного гостя фестивалю та лектора Літньої кіношколи, який особисто відкриє показ свого культового фільму «нульових» - «Реквієм за мрією». На честь столітнього ювілею з дня народження великого американського класика Орсона Уеллса відбудеться сеанс фільму, який регулярно очолює рейтинги кінопрофесіоналів, як «кращої картини всіх часів і народів», хрестоматійного «Громадянина Кейна».

 

Югославський режисер Срджан Драгоєвич, призер ОМКФ-2012 за фільм «Парад», а нині - член журі Міжнародної конкурсної програми, поділиться переживаннями про історію своєї країни у фільмі «Красиві села красиво горять». Українсько-російська копродукція «Незламна» («Битва за Севастополь») з Юлією Пересільд і Євгеном Цигановим також буде продемонстрована в рамках спецпоказів кінофестивалю. Український кінопродюсер («Побачення наосліп» - Приз журі за «Кращий фільм» на 5-му ОМКФ) Олена Єршова оголосить свіжу картину «Одеса» румунського режисера Флоріана Іепана, що розповідає про період румунської окупації.

 

Крім цього, в Фестивальному палаці глава Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо особисто представить і прокоментує унікальний добірку «Люм'єр!» - Колекцію відреставрованих короткометражних фільмів, знятих легендарними родоначальниками кіно. В честь іншого почесного гостя - шестиразового номінанта на премію Оскар Джима Шерідана пройде ретроспектива його робіт за підтримки ТМ Jameson. Глядачам фестивалю покажуть знакові роботи ірландського кінематографіста «Моя ліва нога», «В ім'я батька», «В Америці» і «Поле».

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду