Мінмолодьспорту закликає збільшити кількість спортивних програм на українських телеканалах

Мінмолодьспорту закликає збільшити кількість спортивних програм на українських телеканалах

30 Червня 2015
2215
30 Червня 2015
20:41

Мінмолодьспорту закликає збільшити кількість спортивних програм на українських телеканалах

2215
Мінмолодьспорту закликає збільшити кількість спортивних програм на українських телеканалах
Мінмолодьспорту закликає збільшити кількість спортивних програм на українських телеканалах

У Міністерстві молоді та спорту України звернули увагу керівників телеканалів на необхідність збільшення випусків спортивних новин та програм. Про це йшлося під час наради з проблемних питань висвітлення спортивних заходів у ЗМІ, що відбулась за ініціативи міністра Ігоря Жданова на виконання рішень Оргкомітету з підготовки до Олімпійських ігор, та за підтримки Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє сайт міністерства.

 

У нараді, зокрема, взяли участь представники НТКУ, ТРК «Україна», Тонісу, 24 каналу, Центрального каналу, УТР, ТРК «Київ», голова НОК Сергій Бубка, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Владислав Севрюков, радник Міністра молоді та спорту Павло Булгак, керівництво спортивних федерацій та Національного комітету спорту інвалідів.

 

Під час зустрічі обговорювалося питання організації та забезпечення трансляції в Україні Олімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро, інших міжнародних та внутрішніх чемпіонатів, прав на використання відео з цих змагань. Ігор Жданов та представники спортивної громади також звернули увагу телеменеджерів на необхідність збільшення кількості випусків спортивних новин і програм в ефірі вітчизняного телебачення. Окрім того сторони домовилися про початок трансляції соціальної реклами, спрямованої на популяризацію спортивних досягнень українців, здорового способу життя та рухової активності.

 

«Як люди, які вболівають за спорт ми хочемо, щоб він був більш популярним. Щоб країна знала своїх спортивних героїв та бачила їх на екранах телебачення. І до речі, останні Європейські ігри в Баку засвідчили, що спорт в країні люблять, спорт дивляться. Я знаю, що в багатьох офісах були включені трансляції Ігор. Щодня десятки і сотні тисяч українців вболівали за нашу збірну. Тому давайте разом думати і працювати над тим, як нам транслювати більше спортивних заходів та повернути спортивні новини у прайм-тайм», - зазначив Ігор Жданов.

 

Міністр звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням надати рекомендації щодо внесення відповідних змін до законодавства та умов ліцензування телерадіомовників. Зокрема, передбачити обов'язкову наявність певної кількості ефірного часу, присвяченого спортивним подіям та новинам.

 

«Мінмолодьспорт також виступає за те, щоб запустити великий спортивний блок в ефірі новоствореного Суспільного телебачення. Ми всі готові максимально сприяти НТКУ в цій роботі», - наголосив Ігор Жданов.

 

Нагадаємо, у Росії запускають загальнодоступний у країні спортивний телеканал на базі телеканалів «НТВ-Плюс». Відповідне доручення президент Росії Володимир Путін дав уряду РФ та низці організацій мовлення.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду