Головред «Кримської світлиці» спростовує інформацію «Культ UA»

Головред «Кримської світлиці» спростовує інформацію «Культ UA»

21 Червня 2015
2648
21 Червня 2015
21:29

Головред «Кримської світлиці» спростовує інформацію «Культ UA»

2648
щодо авторства статті про видавництво Мінкультури
Головред «Кримської світлиці» спростовує інформацію «Культ UA»
Головред «Кримської світлиці» спростовує інформацію «Культ UA»

Головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула наголошує,що він не є автором статті «А в Мінкульті була презентація. Видавництва, яке НІЧОГО не видає», як стверджує портал «Культ UA». На цьому пан Качула акцентував у листі до редакції «Детектор медіа».

 

«Справедливості ради, прошу вас підтвердити, що я, Віктор Качула, аж ніяк не є Віктором Степовим, її автором!», - зазначив редактор.

 

Автором опублікованої 15 травня на сайті «Детектор медіа» статті є Віктор Степовий - це псевдонім колективу авторів. У той же час, у статті «Темна сторона «Кримської світлиці» («Культ UA») стверджуєтьcя:

 

«Згадуючи нещодавно оприлюднену інформацію про розкрадання бюджетних коштів попередніми керівниками Національного газетно-журнального видавництва доби Януковича Вікторією Карасьовою й Олесею Білаш, у черговий раз переглянувши публікації сайту «Детектор медіа», в яких Віктор Качула, він же Віктор Степовий, гаряче захищає керівників-корупціонерів, закрадається сумнів, - а чи не були підприємство «Об'єднана Редакція газети "Кримська світлиця"» та благодійний фонд «Відродження української мови, культури і духовності - "Кримська світлиця"» причетні до цих тіньових схем?»

 

Нагадаємо, «Культ UA» - медіа портал Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України.

 

Як писала «Детектор медіа», Віктор Качула наголошує, що протягом чотирьох місяців редакція «Кримської світлиці» очікує на виплату зарплати. У Міністерстві культури кажуть, що кошти не сплачувалися через «складну комунікацію» з редактором видання і те, що він не приїздив із Криму до Києва особисто.

 

Нині відомство розглядає можливість випуску «Кримської світлиці» в електронному форматі за умови переїзду редакції до Києва та наявності корпункту в Криму. Пан Качула наголошує, що для співробітників «Кримської світлиці» цей варіант є неприйнятним.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2648
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду