Російську кінокомпанію  «Централ Партнершип» очолив режисер скандального фільму «Серпень.Восьмого»

Російську кінокомпанію «Централ Партнершип» очолив режисер скандального фільму «Серпень.Восьмого»

17 Червня 2015
3666
17 Червня 2015
20:27

Російську кінокомпанію «Централ Партнершип» очолив режисер скандального фільму «Серпень.Восьмого»

3666
Російську кінокомпанію  «Централ Партнершип» очолив режисер скандального фільму «Серпень.Восьмого»
Російську кінокомпанію  «Централ Партнершип» очолив режисер скандального фільму «Серпень.Восьмого»

17 червня російська компанія «Централ Партнершип» («ЦПШ») оголосила, що режисер і продюсер Джанік Файзієв призначений генеральним продюсером кінокомпанії.  Про це повідомляє видання proficinema.ru.

 

Джанік Файзієв, режисер скандального російського фільму «Серпень. Восьмого», забороненого до показу в Україні,  заявив, що планує посилити позиції компанії «Централ Партнершип» в теле- і кіновиробництві.

 

«" Централ Партнершип "- кінокомпанія з багатою історією кіновиробництва і дистрибуції. Я сподіваюся, що мені вдасться ще більше зміцнити позиції ЦПШ як однієї з провідних кінокомпаній країни у виробництві як телевізійних, так і повнометражних фільмів», - прокоментував своє призначення пан Файзієв.

 

Якийсь час посаду генпродюсера «Централ Партнершип» обіймав режисер Дмитро Дьяченко (серіал «Кухня»). Як повідомляє прес-служба «ЦПШ», певний час позиція генерального продюсера залишалася вакантною.

 

Нагадаємо, у 2012 році фільм Джаніка Файзієва «Серпень. Восьмого» про конфлікт у Південній Осетії не вийшов в український прокат. За сюжетом картини, молода мати одиначка ризикуючи життям змушена пробиратися до Південної Осетії, куди вона до початку конфлікту відправила 7-річного сина. Події 2008-го року показані очима дорослих і хлопчика: у реалістичні військові сцени вплітається фантастичний бойовик із роботами.

  

Презентація 25-хвилинного фрагменту картини відбулася на початку жовтня 2011-го року у столичному кінотеатрі «Київ» за сприяння української компанії Ukrainian Film Distribution. Після прем`єри фільму у лютому 2012-го у Росії, Білорусі і Казахстані, очікувалося, що українським глядачам стрічку представлять 1 березня. Протести проти показу стрічки влаштувала грузинська діаспора України, київська організація Спілки української молоді, Молодіжний націоналістичний конгрес і Молодий народний рух. Представники цих організацій звернулися зі скаргами до Національної експертної комісії України із захисту суспільної моралі, Державної агенції з питань кіно і СБУ.

 

1 березня 2012 року «Серпень. Восьмого» про конфлікт у Південній Осетії не вийшов у запланований український прокат, хоча і отримав прокатне посвідчення. На сторінці фільму «Серпень. Восьмого» зазначено: «Прем`єра не відбулася, тому що Міністерство культури України не видало прокатне посвідчення на демонстрацію фільму».

 

У вересні 2014 року Держкіно скасувало державну реєстрацію двох російських стрічок «Матч» та «Серпень. Восьмого».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду