Депутат у Росії просить заборонити «Гру престолів» як «ідеологічну зброю Заходу»

Депутат у Росії просить заборонити «Гру престолів» як «ідеологічну зброю Заходу»

15 Червня 2015
2914
15 Червня 2015
09:11

Депутат у Росії просить заборонити «Гру престолів» як «ідеологічну зброю Заходу»

2914
Депутат у Росії просить заборонити «Гру престолів» як «ідеологічну зброю Заходу»
Депутат у Росії просить заборонити «Гру престолів» як «ідеологічну зброю Заходу»

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга (Росія) Віталій Мілонов направив звернення до Міністерства культури РФ з пропозицією розробити «Концепцію щодо захисту вітчизняного інформаційного простору». Передбачається, що твори, які відповідають традиційним цінностям, отримають знак якості, а «шкідливі» твори - ні, що повинно стати орієнтиром для російським глядачів. Про це повідомляє російське видання «Известия».

 

На думку депутата, одне з найшкідливіших творів, яке точно не отримає знака якості, - культовий американський серіал «Гра престолів». Ідею вже підтримала Російська православна церква (РПЦ) і висміяли у російському творчому середовищі, зазначає видання.

 

За словами Віталія Мілонова, зараз практично кожен твір, яке робиться на Заході, працює на те, щоб зруйнувати традиційні цінності. «У все талановите монтуються певні ідеологічні речі. Вони не впливають на зміст, щоб не здаватися нав'язливими. При цьому вони демонструють абсолютну буденність раніше неприйнятних ідей. Наприклад, у фільмі є лесбіянка або гомосексуаліст», - заявив депутат.

 

Як зазначив Віталій Мілонов, зазвичай такі речі не можна віднести до пропаганди, але вони «працюють на підсвідомому рівні».

 

«Я людина, взагалі-то, старого покоління. Я виріс, ще коли Бівіс і Батхед сміялися над гомосексуалістами і вважалося, що це весело, - сказав він. - Тепер дуже багато продуктів, розрахованих на молодь, змінилися. Наприклад, в 1990-і роки був модним серіал "Елен і хлопці". Так от, новий цикл включає якогось гомосексуаліста», - поскаржився депутат.

 

За словами російського депутата, «має бути сформована національна медійна ідеологія: що ми пропускаємо, що ми не пропускаємо, який ступінь державної безпеки ми хочемо забезпечити».

 

«Свобода слова - це все красиві ярлики, за якими ховається «канцерогенні добавки Е» в ідеологічному план»і, - сказав він.

 

Він зазначив, що «жодна зброя не руйнує націю так, як інформація в наш час: б'є воно точно і масово». При цьому, за його словами, «телебачення та інтернет взяли на себе головну виховну й освітню функцію, підміняючи і витісняючи традиційні способи освіти і виховання підростаючого покоління». Як приклад найбільш шкідливого твори, за словами Віталія Мілонова, можна навести культовий серіал «Гра престолів».

 

«Там кожен десятий персонаж сексуальний девіант. Саме через такі твори та їх популяризацію в нашу свідомість закладається нова матриця про те, що якісь речі і явища в порядку речей», - сказав Віталій Мілонов.

 

При цьому депутат зазначив, що не дивився жодної серії серіалу.

 

Нагадаємо, у Литві у зв'язку зі вступом в силу від 1 жовтня поправок до Закону про інформування суспільства частину російських програм через порушення закону можуть показувати тільки за окрему плату. Про це заявили представники Литовської асоціації кабельного ТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду