В Україні завершився другий кінофестиваль кіно для дітей «Чілдрен Кінофест»

В Україні завершився другий кінофестиваль кіно для дітей «Чілдрен Кінофест»

8 Червня 2015
1971
8 Червня 2015
09:39

В Україні завершився другий кінофестиваль кіно для дітей «Чілдрен Кінофест»

1971
В Україні завершився другий кінофестиваль кіно для дітей «Чілдрен Кінофест»
В Україні завершився другий кінофестиваль кіно для дітей «Чілдрен Кінофест»

7 червня у Києві відбулось урочисте закриття фестивалю «Чілдрен Кінофест». За підсумками глядацького голосування найкращим фільмом «Чілдрен Кінофесту-2015» стала музична комедія «Фелікс» спільного виробництва Південно-Африканської республіки (ПАР) і Великобританії, повідомляють організатори фестивалю.

 

Юні глядачі фестивалю та їхні батьки оцінювали фільми за 5-бальною шкалою. Музична комедія Роберти Дюрран «Фелікс» про маленького саксофоніста перемогла у міжнародному конкурсі «Чілдрен Кінофесту», отримавши найвищу оцінку головного журі: 4,78. Друге місце з результатом 4, 75 балів посіла лірична анімаційна стрічка «Пісня моря» від ірландського режисера Томма Мура. На третьому місці опинився голландський фільм «Буча» Марка де Клое з результатом 4,64 бала.

 

На церемонії закриття фестивалю були також оголошені переможці конкурсу аматорських короткометражних фільмів «Зніми, як Мельєс!». Гран-прі здобули автори роботи «Боягуз не грає у футбол». За умовами конкурсу, юні учасники створювали свої рімейки фільмів Жоржа Мельєса: головною вимогою було використання прихованого монтажу. Свого фаворита в конкурсі «Зніми, як Мельєс!» обрав телеканал «Піксель» - ним також стала стрічка «Боягуз не грає у футбол», 13 червня вона буде показана на ефірі каналу. Фіналісти були відзначені також призом симпатій від журналу «Пізнайко».

 

Спеціальним гостем «Чілдрен Кінофесту» стала правнучка Жоржа Мельєса Марі-Елен Леріссі. На закритті фестивалю в Києві вона представила «Шоу Жоржа Мельєса» - колекцію фільмів легендарного режисера в супроводі живої музики та оповідання. Марі-Елен Леріссі виголошувала тексти, якими понад сотню років тому озвучував власні фільми її прадід. На фортепіано пані Леріссі акомпанував український джазовий музикант Олексій Боголюбов. У номері «Подорож на Місяць» соло виконав запрошений музикант Денис Аду. Марі-Елен Леріссі особисто вручила приз переможцю конкурсу «Зніми, як Мельєс!».

 

Безкоштовні покази «Чілдрен Кінофесту» відвідали близько 20 тисяч глядачів. Із них 15 тисяч узяли участь у голосуванні. Значна частина глядачів - діти із соціально незахищених верств населення: групи були організовані у співпраці з понад сотнею благодійних організацій та фондів. Чимало молодих людей вперше дивилися фільм у кінотеатрі.

 

Нагадаємо, 2015-го року «Чілдрен Кінофест» відбувся в Україні вже вдруге. Фестиваль тривав із 29 травня по 7 червня у 14 містах України. У конкурсній програмі брали участь сім нових зарубіжних кінострічок для юної аудиторії, що представляють Бельгію, Великобританію, Німеччину, Голландію, Данію, Ірландію, Люксембург, Норвегію, Францію і ПАР. Національний кінематограф у позаконкурсній програмі презентувала добірка української анімації від студії «Укранімафільм». Спеціальною подією «Чілдрен кінофест» стала ретроспектива фільмів майстра німого кіно Бастера Кітона.

 

У травні поточного року «Чілдрен Кінофест» організував перший український огляд і голосування за лауреата Young Audience Award, призу Європейської кіноакадемії за кращий фільм для юної аудиторії. На показі у Києві 40 молодих людей подивилися три фільма-номінанта і виставили їм оцінки. За підсумками оцінок глядачів із 25 міст Європи, в числі яких був Київ, володарем нагороди стала італійська картина про підлітка-супергероя «Невидимий хлопчик».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду