В Україні розпочинає роботу фестиваль «Чілдрен Кінофест»

В Україні розпочинає роботу фестиваль «Чілдрен Кінофест»

29 Травня 2015
1717
29 Травня 2015
14:50

В Україні розпочинає роботу фестиваль «Чілдрен Кінофест»

1717
В Україні розпочинає роботу фестиваль «Чілдрен Кінофест»
В Україні розпочинає роботу фестиваль «Чілдрен Кінофест»

Сьогодні, 29 травня, в Україні стартує Другий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік», що виступає організатором форуму.

 

Події фестивалю розгорнуться на локаціях у 14 містах України - Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні.

 

Фільм відкриття - ірландська анімаційна стрічка «Пісня моря». Поетичний мультфільм познайомить глядачів із ірландської міфологією. Цього року «Пісня моря» була номінована на «Оскар» як найкращий анімаційний фільм і стала призером низки міжнародних фестивалів.

 

На відкритті фестивалю в Києві виступить дует юних джазменів, лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів  Андрія Стецюка і Насті Прус.  До уваги гостей фестивалю - інтерактивна виставка оптичних кіноатракціонів, що відображає еволюцію анімації до винаходу першого кіноапарата.

 

Також у конкурсній програмі - нова версія казки «Піноккіо», історії про кохання, супергероїв, зірок джазу з-поміж дітей.

 

У рамках міжнародного конкурсу відбудуться покази європейських фільмів. Переможця шляхом прямого голосування обирають глядачі. Вхід на всі покази безкоштовний за попередньою реєстрацією. Значна частина фестивальних квитків поширюється серед сімей переселенців зі східних регіонів та Криму, сиріт і дітей з обмеженими можливостями. На даний момент на покази зареєстровано понад 20 тис. глядачів.

 

Поза конкурсом студія «Укранімафільм» представляє добірку найкращої української анімації - від класики, на якій виросло не одне покоління дітей («Капітошка», «Як Петрик П'яточкін слоників рахував»), до нових робіт українських режисерів, які представляють країну на міжнародних кінофорумах.

 

Спеціальна подія фестивалю - програма «Неймовірний Бастер Кітон», ретроспектива короткометражних робіт Кітона - коміка і майстра запаморочливих трюків, що став легендою німого кіно. Програму присвячено 120-річчю від його дня  народження.

 

На церемонії закриття «Чілдрен Кінофест» у Києві буде представлено «Шоу Жоржа Мельєса» - колекцію фільмів французького режисера, який 125 років тому вигадав перші у світі спецефекти.. Шоу презентують нащадки режисера, вони ж вручать призи переможцям українського конкурсу аматорських фільмів «Зніми, як Мельєс!».

 

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно, Goethe-Institut, Французького інституту, Посольства Королівства Данія, Посольства Королівства Норвегія, Данського кіноінституту, Посольства Сполучених Штатів Америки, Державного департаменту США, Данського кіноінституту. Організатор - компанія «Артхаус Трафік».

 

Послом фестивалю-2015 виступає музикант і композитор, соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров. Місія фестивалю - популяризувати мистецтво кіно серед дітей різного віку та соціальних груп, розвивати традиції сімейного культурного дозвілля.

 

Нагадаємо, у рамках міжнародного конкурсу буде представлено сім стрічок виробництва Данії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Голландії, Ірландії та Норвегії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1717
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду