Прес-центр АТО попереджає про інформаційну провокацію

Прес-центр АТО попереджає про інформаційну провокацію

31 Травня 2015
2094
31 Травня 2015
17:19

Прес-центр АТО попереджає про інформаційну провокацію

2094
Прес-центр АТО попереджає про інформаційну провокацію
Прес-центр АТО попереджає про інформаційну провокацію

У прес-центрі АТО попереджають про інформаційну провокацію з боку проросійських бойовиків. Про це з посиланням на дані розвідувальних органів повідомляється на сторінці прес-центру в Facebook.

 

«Один з бойовиків на прізвисько «Мономах» вийшов в ефір у відкритій радіомережі зв'язку та доповів своєму командиру про обстріл ротного опорного пункту 8-ї мотострілецької роти 3-ї окремої мотострілецької бригади російсько-терористичних військ. За його інформацією, нібито «танк підрозділів ЗС України з району Майорська вів вогонь по їхніх позиціях... Є втрати - «200-х» - один та декілька «300-х», - йдеться в повідомленні. - За результатами перевірки Штабом антитерористичної операції встановлено, що підрозділи Збройних Сил України, які виконують бойові завдання на даному напрямку, не відкривали вогонь з танку та іншого озброєння в цей час».

 

За даними прес-центру АТО, протягом поточного тижня почастішали випадки загострення протиріч між учасниками незаконних збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР», а також з ватажками самопроголошених республік. «З'ясування стосунків» неодноразово переходило у збройні зіткнення з жертвами як серед бойовиків, так і місцевими жителями.

 

Як відзначають у прес-центрі АТО, інформація про нібито обстріл позицій бойовиків також має ознаки того, що терористи знову конфліктують та ведуть перестрілки між собою, а свої втрати намагаються «списати» на дії сил АТО. Щоб виправдатися перед своїми кураторами, провину за загиблого та поранених намагаються перекласти на українських військовослужбовців.

 

Нагадаємо, у кінці травня Служба безпеки України затримала у Дніпродзержинську на Дніпропетровщині місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соцільних мережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду