США послабили санкції для Криму, дозволивши доступ до мережевих сервісів

США послабили санкції для Криму, дозволивши доступ до мережевих сервісів

23 Травня 2015
2331
23 Травня 2015
15:15

США послабили санкції для Криму, дозволивши доступ до мережевих сервісів

2331
США послабили санкції для Криму, дозволивши доступ до мережевих сервісів
США послабили санкції для Криму, дозволивши доступ до мережевих сервісів

Мешканцям Криму дозволили доступ до популярних мережевих сервісів, які були закритими для жителів регіону через введення санкцій США. Про це йдеться розпорядженні Мінфіну США, пише «Економічна правда»

 

Ідеться про сервіси, що забезпечують спілкування через інтернет - соціальні мережі, додатки для обміну повідомленнями та фотографіями, електронну пошту.

 

Разом із тим, експорт подібних сервісів заборонено особам і компаніям, що включені до списку санкцій, підкреслюється в документі.

 

Раніше, з початку лютого, компанія Google також обмежила надання низки своїх послуг для мешканців окупованого Криму. Зокрема, багато користувачів зараз не мають можливості скачувати і оновлювати програми з «крамниці додатків».

 

30 січня торговий онлайн-майданчик eBay оголосив про неможливість організувати повноцінну роботу сервісу в окупованому Криму.

 

Також найбільший американський інтернет-магазин Amazon попередив клієнтів в окупованому Криму про необхідність видалити аккаунти до 13 лютого.

 

З 1 лютого Apple заборонила продаж своєї продукції в Криму.

 

Нагадаємо, 17 березня 2014 США ввели фінансові санкції проти невизнаного в Україні прем'єр-міністра Автономної Республіки Крим Сергія Аксьонова, голови Верховної Ради Криму Володимира Константинова, лідера руху «Український вибі» Віктора Медведчука і колишнього Президента Віктора Януковича, а також ряду російських чиновників - за сепаратизм і зазіхання на територіальну цілісність України.

 

20 березня 2014 США ввели додаткові санкції проти 20 росіян і банку «Росія» через порушення Росією цілісності України.

 

19 грудня 2014 Обама підписав закон «Підтримка української свободи», що передбачає посилення санкцій проти Росії.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду