У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере

У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере

18 Травня 2015
3114
18 Травня 2015
11:03

У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере

3114
У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере
У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере

Ввечері 17 травня у Віденській опері (Австрія) відкрився 60-й пісенний конкурс «Євробачення», в якому Україна цього року не буде брати участі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

На червону доріжку відкриття прибули 40 делегацій країн-учасниць, серед яких і співачка Кончіта Вурст, яка торік перемогла на конкурсі з піснею Rise like а phoenix. Під час церемонії відкриття ця композиція прозвучала під супровід оркестру Віденської філармонії.

 

Півфінали «Євробачення» відбудуться 19 і 21 травня, а фінал - 23-го.

 

Нагадаємо, українські глядачі можуть дивитися конкурс на Першому.

 

До фіналу конкурсу без відбору пройшли такі країни як Австрія - минулорічний переможець, а також Великобританія, Іспанія, Італія, Німеччина і Франція - засновники конкурсу. В 2015 році на «Євробаченні» дебютує Австралія.

 

Австрія прийматиме Євробачення вдруге - вперше конкурс відбувся в цій країні 48 років тому, у 1966 році, після перемоги Удо Юргенса, відомого співака і композитора у жанрах шансон і поп.

 

Нагадаємо, у вересні 2014 року Національна телекомпанія України (НТКУ) у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015». НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. Компанія сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника на «Євробачення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду