detector.media
18.05.2015 11:03
У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере
У Відні стартував конкурс «Євробачення» - Україна участі не бере

Ввечері 17 травня у Віденській опері (Австрія) відкрився 60-й пісенний конкурс «Євробачення», в якому Україна цього року не буде брати участі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

На червону доріжку відкриття прибули 40 делегацій країн-учасниць, серед яких і співачка Кончіта Вурст, яка торік перемогла на конкурсі з піснею Rise like а phoenix. Під час церемонії відкриття ця композиція прозвучала під супровід оркестру Віденської філармонії.

 

Півфінали «Євробачення» відбудуться 19 і 21 травня, а фінал - 23-го.

 

Нагадаємо, українські глядачі можуть дивитися конкурс на Першому.

 

До фіналу конкурсу без відбору пройшли такі країни як Австрія - минулорічний переможець, а також Великобританія, Іспанія, Італія, Німеччина і Франція - засновники конкурсу. В 2015 році на «Євробаченні» дебютує Австралія.

 

Австрія прийматиме Євробачення вдруге - вперше конкурс відбувся в цій країні 48 років тому, у 1966 році, після перемоги Удо Юргенса, відомого співака і композитора у жанрах шансон і поп.

 

Нагадаємо, у вересні 2014 року Національна телекомпанія України (НТКУ) у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015». НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. Компанія сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника на «Євробачення».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY