Російський журналіст, якого Польща видворяє за підозрою у шпигунстві, хоче лишитися в країні

Російський журналіст, якого Польща видворяє за підозрою у шпигунстві, хоче лишитися в країні

14 Травня 2015
2327
14 Травня 2015
11:55

Російський журналіст, якого Польща видворяє за підозрою у шпигунстві, хоче лишитися в країні

2327
Російський журналіст, якого Польща видворяє за підозрою у шпигунстві, хоче лишитися в країні
Російський журналіст, якого Польща видворяє за підозрою у шпигунстві, хоче лишитися в країні

Кореспондент очолюваного одіозним Дмитром Кисельовим російського інформаційного агентства «Россия сегодня» Леонід Свиридов оскаржуватиме позбавлення польською владою дозволу на постійне проживання у Польщі. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на польське ІА PAP.

 

Він провів спеціальну прес-конференцію разом з послом Росії у Польщі Сергієм Андрєєвим в ході якої заявив, що подасть апеляцію до глави Адміністрації у справах іноземців Польщі.

 

Як повідомляло видання «Дуся», 29 квітня стало відомо, що Польша видворяє журналіста Леоніда Свиридова. Відповідне рішення після вивчення заяви Агентства внутрішньої безпеки (ABW) прийняв воєвода Мазовецького воєводства Яцек Козловський. Польські ЗМІ повідомили, що російського журналіста підозрюють у шпигунстві. Журналіст жив у Польщі понад 10 років.

 

12 травня пан Свиридов заявив, що «ніколи не співпрацював з жодними спецслужбами» та заявив, що має намір «відстоювати своє добре ім'я».

 

Також журналіст «Россия сегодня» сказав, що дотепер не отримав інформації, на якій підставі польське Агентство внутрішньої безпеки подало заявку на позбавлення його журналістської акредитації та дозволу на проживання у Польщі.

 

Російський посол назвав «безпідставним» та «незрозумілим» позбавлення журналіста дозволу на проживання у Польщі.«Ми бачимо усю цю справу як серйозну перешкоду. Сподіваюсь, що вона врешті буде вирішена адекватним чином та не буде черговою справою, яка негативно впливає на наші стосунки», - сказав Сергій Андрєєв.

 

Нагадаємо, у жовтні минулого року влада Польщі вже оголошувала про намір відкликати дозвіл на проживання в країні у позаштатного кореспондента міжнародного інформагентства «Россия сегодня» в Варшаві Леоніда Свиридова - тоді він отримав відповідний документ з Управління у справах іноземців.

 

За кілька днів до того Польща позбавила пана Свиридова акредитації. Тоді генеральний директор МІА «Россия сегодня», одіозний російський телеведучий Дмитро Кисельов, якому заборонено в'їзд на територію України та ЄС, заявив, що Варшава повинна негайно пояснити причини відкликання акредитації. Пізніше влада Польщі пояснила, що позбавила акредитації Леоніда Свиридова на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки (ABW) країни.  У свою чергу речник ABW Мацєй Карчинський поінформував, що спецслужба вислала на МЗС подання у цій справі. «Воно є таємним і не можемо з цього приводу надавати будь-яку інформацію»,- констатував він. ЖРосійський журналіст має залишити територію країни. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду