Ольга Герасим’юк заявляє, що державні органи одностайні у питанні створення суспільного мовника

Ольга Герасим’юк заявляє, що державні органи одностайні у питанні створення суспільного мовника

27 Квітня 2015
2199
27 Квітня 2015
17:47

Ольга Герасим’юк заявляє, що державні органи одностайні у питанні створення суспільного мовника

2199
Ольга Герасим’юк заявляє, що державні органи одностайні у питанні створення суспільного мовника
Ольга Герасим’юк заявляє, що державні органи одностайні у питанні створення суспільного мовника

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк закликала зважено підійти до вирішення долі державних телерадіокомпаній в процесі переходу на суспільне мовлення. Про це вона сказала 27 квітня на конференції «Реорганізація державних ТРК та створення НСТУ: регіональний вимір».

 

«Ми повинні прислухатися до кожної думки, і я сподіваюся та бажаю, щоби сьогодні превалював професіоналізм і людський вимір», - зазначила пані Герасим'юк у своєму вітальному слові.

 

За словами заступниці голови Нацради, нині органи державної влади демонструють  одностайність і співпрацю в питанні реалізації проекту суспільного мовлення. Національна рада зі свого боку докладає максимум зусиль, аби виконати свій обов'язок  - обрати Наглядову раду майбутнього суспільного мовника.

 

«Національна рада усвідомлює важливість створення якісної Наглядової ради, бо від тих персоналій, які туди увійдуть, залежатиме якість суспільного мовника. Це такий індикатор громадянського суспільства», -  каже Ольга Герасим'юк.

 

Вона нагадала, що у квітні голова Нацради Юрій Артеменко звернувся листом до спікера Парламенту Володимира Гройсмана з проханням провести організаційні заходи для оперативного обрання членів Наглядової ради НСТУ від Верховної Ради України.

 

Як повідомляло  видання MediaSapiens, свою кандидатуру до Наглядової ради НСТУ вже подала фракція ВО «Батьківщина» - вона рекомендує на цю посаду рекомендує журналіста, колишнього народного депутата Андрія Шевченка.

 

«Водночас пильна увага до питання створення НСТУ і реальне бажання організувати цю справу на хорошому рівні, які бачимо у присутніх і на конференції, і в тих, хто причетний до цієї справи, дають надію на те, що суспільне мовлення уже відбувається», - зазначили в прес-службі Нацради.

 

Нагадаємо, 16 квітня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) пообіцяла захищати колективи ОДТРК при трансформації у суспільне мовлення. «Ми підтримуємо ідею реформування, але маємо певні застереження. Вони стосуються, насамперед, пошуку моделі ефективного реформування. Нині є доволі механічні підходи до цього питання, які передбачають ліквідацію ОДТРК. Наш підхід - якнайширше залучення працівників ТРК з регіонів», - зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. 

 

Керівництво Національної телекомпанії України неодноразово заявляло, що ОДТРК збережуть 24-годинне мовлення. Для того, аби впливати на процес трансформації, вони можуть брати участь в Робочої групах по створенню суспільного мовлення. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду