Помер кінорежисер Бахтійор Худойназаров

Помер кінорежисер Бахтійор Худойназаров

24 Квітня 2015
1728
24 Квітня 2015
14:03

Помер кінорежисер Бахтійор Худойназаров

1728
Помер кінорежисер Бахтійор Худойназаров
Помер кінорежисер Бахтійор Худойназаров

У Німеччині на 50 році життя помер таджицький кінорежисер Бахтійор Худойназаров. Про це з посиланням на друзів митця повідомляє російський «Интерафкс».

 

«Худойназаров помер у Берліні, в лікарні після важкої хвороби», - заявив агентству один з друзів режисера.

 

Бахтійор Худойназаров народився 29 травня 1965 року в Душанбе. Працював журналістом на радіо і телебаченні, а також асистентом режисера на кіностудії «Таджикфільм». У 1989 році закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (майстерня Ігоря Таланкіна).

 

Дебютом Худойназарова в кіно стала в 1991 році картина «Братан», що здобула призи міжнародних кінофестивалів. Другий фільм «Кош-ба-кош»(1993), знятий під час міжнаціональних конфліктів в Таджикистані, був відзначений «Срібним левом» Венеціанського фестивалю. Найвідомішою роботою Худойназарова став «Місячний тато» (1999) з Чулпан Хаматової і Моріцем Бляйбтроя в головних ролях.

 

Кінокартина Худойназарова «В очікуванні моря» (2012) відкривала Римський кінофестиваль. Останньою роботою режисера став серіал «Гетери майора Соколова».

 

В останні роки режисер мешкав переважно в Берліні (Німеччина).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
допитливий читач
3308 дн. тому
А чого такий молодий помер?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду