24 квітня - семінар «Роль медіа у державно-приватному партнерстві»

21 Квітня 2015
2119
21 Квітня 2015
11:12

24 квітня - семінар «Роль медіа у державно-приватному партнерстві»

2119
24 квітня - семінар «Роль медіа у державно-приватному партнерстві»

24 квітня о 9.00 у Києві (Бізнес-клуб «Белгравія»,  вул.Прорізна, 18/1г) відбудеться навчальний семінар «Роль медіа у державно-приватному партнерстві».

 

Семінар організовано Програмою державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку. Метою програми є розширення використання механізму державно-приватного партнерства (ДПП) в Україні та збільшення ролі фінансування приватного сектора, досвіду і сучасних технологій для поліпшення інфраструктури та якості надання державних послуг, а також навколишнього середовища. Програма надає допомогу уряду України на національному та муніципальному рівнях для поліпшення правової та інституційної бази з метою розширення можливостей для розробки і участі в діяльності ДПП, разом з тим підтримує реалізацію пілотних проектів ДПП.

 

Оскільки ЗМІ повинні відігравати важливу роль в інформуванні суспільства щодо можливостей економічного та соціального розвитку їх громад та формуванні громадської думки, програма розвитку державно-приватного партнерства підготувала спеціальний навчальний семінар для представників ЗМІ з метою зміцнення можливостей медіа об'єктивно, незалежно та компетентно висвітлювати події, пов'язані з ДПП.

 

Під час семінару будуть надані практичні поради та знання стосовно того, як найкраще подавати інформацію про проекти ДПП, щоб вона була зрозуміла місцевій громаді, які аспекти потрібно висвітлювати, на чому фокусуватись, щоб місцева громада, з якою в подальшому обговорюватимуться питання залучення механізму ДПП для вирішення соціально-економічних проблем регіону, могла прийняти зважене рішення.

 

Тренер:  Наталія Доценко-Білоус. Програму семінару - дивіться нижче.

 

Зацікавлених представників ЗМІ організатори просять надіслати наступну інформацію: ПІБ та посаду, назву ЗМІ, контактний телефон до кінця дня 23 квітня на адресу: kkopchuk@eef.org.ua. З питаннями просимо звертатися за номером: (38-044) 200-38/24/25/26. Контактна особа: Катерина Копчук.

 

Програма:

 

09:00-09:15 - Знайомство, визначення очікувань та базового рівня знань учасників щодо ДПП.

 

09:15-09:45 - Світовий досвід реалізації проектів публічно-приватного партнерства та їх значення для відродження економіки: стислий екскурс.

 

09:45-10.15 - Державно-приватне партнерство (ДПП) в Україні: практика застосування:

  • Нормативно-правова база щодо державно-приватного партнерства в Україні;
  • Реформа законодавства в сфері ДПП (в процесі): ключові новели, роль USAID в цьому процесі;
  • Поняття та ключові ознаки державно-приватного партнерства за українським законодавством. Що таке ДПП і як його відрізнити від інших правових явищ?
  • Сфери застосування державно-приватного партнерства;
  • Базові форми партнерської співпраці публічних структур і бізнесу;
  • Джерела фінансування ДПП та механізми відшкодовування затрат та вартості послуг приватного партнера: де знайти кошти для реалізації проектів ДПП?;
  • Моніторинг виконання угоди після укладання угоди ДПП.
  • Актуальні поточні проекти ДПП в України (стислий огляд і характеристика результатів)


10:15 -10:.30   -   Перерва на каву.

 

10:30-12:30   -   Роль ЗМІ в проектах ДПП:

  • Правовий статус ЗМІ крізь призму законодавства;
  • Призначення та роль ЗМІ в поширенні достовірної інформації щодо проектів ДПП, просвітницька роль;
  • Участь ЗМІ на кожному із етапів реалізації проекту ДПП;
  • Соціальна та громадська позиція та відповідальність ЗМІ перед громадськістю за коректність, достовірність, своєчасність інформаційного реагування на проекти ДПП. Участь ЗМІ в процесі створення позитивного інформаційного простору щодо ДПП;
  • ЗМІ як ключовий учасник в процесах лобіювання прогресивних законодавчих ініціатив в сфері ДПП;
  • Популяризація досягнень в сфері ДПП та аналіз об‘єктивних проблем ДПП. Технологія подання інформації : «Акцент на проблемі через відображення способу її вирішення»;
  • Об‘єктивне відображення проблем взаємодії державного, муніципального та приватного партнерів, зокрема, крізь призму світового досвіду.
  • Моніторинг та фактори оцінки ефективної участі ЗМІ у висвітленні проектів та процесів ДПП.

 

12:30-13:15     -   Обід.

 

Після обіду група працює разом з учасниками семінару для місцевих органів влади

 

13:15-13:45 - Презентація проекту з державно-приватного партнерства представників місцевих органів влади для мас медіа.

 

13:45-14:30  -  Круглий стіл: Як ефективно комунікувати питання державно-приватного партнерства .

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду