21 квітня – дискусія Соні Кошкіної та Олександра Ройтбурда про цензуру в рамках проекту «Культура vs пропаганда»

15 Квітня 2015
2195
15 Квітня 2015
15:35

21 квітня – дискусія Соні Кошкіної та Олександра Ройтбурда про цензуру в рамках проекту «Культура vs пропаганда»

2195
21 квітня – дискусія Соні Кошкіної та Олександра Ройтбурда про цензуру в рамках проекту «Культура vs пропаганда»

21 квітня о 19.00 у рамках проекту «Культура vs пропаганда», організованого ГО «Форум видавців», Фундацією Дарини Жолдак за підтримки FEDORIV Hub, відбудеться дискусія на тему «Цензура». Дискутуватимуть: Соня Кошкіна, шеф-редактор інтернет-видання LB.ua, та Олександр Ройтбурд, художник, один із сучасних лідерів громадської думки. Модеруватиме дискусію журналіст, автор та ведучий програм на телеканалі ZIK Остап Дроздов.

 

Як відомо, цензура в Україні заборонена Конституцією. Проте питання доцільності контролю влади над змістом інформації, яка поширюється у друкованій продукції, теле- та радіоефірі, кінематографі, творах візуального мистецтва тощо, завжди було актуальним - і в мирний час, а тим більше нині, у ситуації інформаційної війни з Росією. Сьогодні законодавці та державні регулятори впровадили в культурно-інформаційному просторі України низку обмежень і заборон - на трансляцію російських телеканалів, на показ російських серіалів, на публічне використання радянської та нацистської символіки та ін. Чи зміцнюють такі заходи інформаційну безпеку? Чи захищають вони інформаційний простір від впливу пропаганди та ідеологічних «мін вповільненої дії»? Чи є небезпека, що вони у тій чи тій формі легалізують цензуру? Чи слід обмежувати свободу висловлювання, самовираження, доступу до інформації в умовах інформаційної агресії?   Про це та інше вестимуть розмову учасники дискусії.

 

FEDORIV Hub розташований за адресою: Київ, Arena City, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх). 

 

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Фундації Дарини Жолдак і Форуму видавців - «100 000 книг для сільських бібліотек».

 

Реєстрація обов'язкова.

 

Серед усіх, хто зареєструється і завітає на захід, буде розіграно фірмовий блокнот Форуму видаців. Приз переможець отримає після завершення дискусії.

 

На сайті tsn.ua  дискусію транслюватимуть у прямому ефірі.

 

У рамках проекту «Культура vs пропаганда» вже відбулися низка дискусій. Організатори запрошують переглянути їх на відео:

-Література (учасники: Ірена Карпа, Любко Дереш, Лариса Денисенко) - https://www.youtube.com/watch?v=F6aULUZy8OI

-Суспільне мовлення (учасники: Олександр Ткаченко, Зураб Аласанія, Діана Дуцик) - http://youtu.be/B59zSn9a43Y

-Культурна політика (учасники: Катерина Ботанова, Олесь Доній, Лариса Денисенко) - https://www.youtube.com/watch?v=93839cPN0Fk

-Філософія (учасники: Михайло Мінаков, Вахтанг Кебуладзе, Тарас Лютий) - http://www.ustream.tv/recorded/59779057

-Уроки історії (учасники: Ярослав Грицак, Олександр Зінченко, Вахтанг Кіпіані) - https://www.youtube.com/watch?v=h9pHX5I_t-w

-Блогосфера (учасники: Олександр Барабошко, Сергій Дідковський, Олексій Ананов) https://www.youtube.com/watch?v=-uVBpKz6cgE

 

«Культура vs. Пропаганда» - проект, створений у співпраці громадської організації «Форум видавців» та благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак» за підтримки FEDORIV Hub. Інформаційні партнери проекту: «1+1», «Українська правда. Життя», Hromadske.tv, Еспресо.tv, Insider, «Детектор медіа», «Радіо Свобода», радіо «Аристократи», Cultprostir, «Громадське радіо», Перший національний.

 

Інформацію про заходи можна знайти на сайтах:  http://bookforum.ua/таhttp://zholdak.org

 

Довідки: Юрій Рибачук (прес-секретар проекту) y.rybachuk@gmail.com. Тел. (050) 145 83 60.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду