У Парижі пройде Тиждень українського кіно

У Парижі пройде Тиждень українського кіно

7 Квітня 2015
2785
7 Квітня 2015
13:29

У Парижі пройде Тиждень українського кіно

2785
У Парижі пройде Тиждень українського кіно
У Парижі пройде Тиждень українського кіно

З 8 по 14 квітня року в Парижі Фонд Ігоря Янковського та Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» покажуть українське повнометражне та короткометражне кіно. Про це повідомляється на сайті Національного центру Олександра Довженка.

 

Стрічки особисто представлять українські режисери та актори.

 

В рамках програми покажуть два фільми про Євромайдан: повнометражний документальний фільм «Український аргумент» (режисер - Сергій Маслобойщиков) та альманах 13 короткометражних фільмів студентів 2-го курсу КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого «Чорний зошит Майдану».

 

Стрічка пана Маслобойщикова відкриє програму в Парижі - показ стане міжнародною прем'єрою документального фільму «Український аргумент».

 

У програму Тижня українського кіно в Парижі увійшли й два повнометражні художні фільми - «Поводир» Олеся Саніна та «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, а також добірка короткометражних робіт Національного конкурсу 44-го КМКФ «Молодість»: «Обличчя» Нікона Романченка, «Равлики» Марини Вроди, Seni Sevem («Кохаю тебе») Нарімана Алієва, «Данина» Тетяни Войтович та «Ніжність» Анастасії Максимчук.

 

Також парижани зможуть переглянути дві стрічки 1929 року: авангардистський фільм Михаїла Кауфмана «Навесні» та комедію Миколи Шпиковського «Шкурник», реставровані Центром Довженка.

 

Захід представлятиме голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, генеральний директор Київського МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський, генеральний директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко.

 

Усі покази відбуватимуться у Фільмотеці Латинського кварталу - одному з найстаріших паризьких кінотеатрів, який вважається меккою студентів та столичних поціновувачів кіно.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого в столиці Естонії Таллінні пройшов перший Тиждень українського кіно. Програму заходу склали шість повнометражних фільмів: «Плем'я», «Креденс», «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія», «Брати. Остання сповідь», «F 63.9. Хвороба кохання», «Поводир» та збірка короткометражних стрічок «Українська нова хвиля».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2785
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду