Документальний фільм «Чорний зошит Майдану» включений до конкурсу російської премії «Лавровая ветвь»

Документальний фільм «Чорний зошит Майдану» включений до конкурсу російської премії «Лавровая ветвь»

21 Жовтня 2014
7376
21 Жовтня 2014
19:50

Документальний фільм «Чорний зошит Майдану» включений до конкурсу російської премії «Лавровая ветвь»

7376
Документальний фільм «Чорний зошит Майдану» включений до конкурсу російської премії «Лавровая ветвь»
Документальний фільм «Чорний зошит Майдану» включений до конкурсу російської премії «Лавровая ветвь»

Український документальний альманах «Чорний зошит Майдану» за рішенням журі першого туру, увійшов до списку робіт для голосування великого журі російської 15-ї Національної премії «Лавровая ветвь-2014» в номінації Кращий неігровий повнометражний телевізійний фільм. Про це повідомляє дирекція АНО «Премія ЛАВР».

 

Дирекція премії зазначає, що цього року на здобуття премії було висунуто рекордну кількість фільмів і програм усіма федеральними телеканалами РФ, а так же основними студіями Москви і регіонів Росії. В конкурсі взяли участі фільми, зняті російською мовою в Німеччині, Франції, Латвії, Нідерландах, Білорусі, Естонії та інших країнах.

 

Трійки фіналістів будуть оголошені 24 листопада. Урочиста церемонія вручення премії відбудеться 17 грудня. Транслювати церемонію буде російський телеканал СТС.

 

Як повідомляє російське інтернет-видання ovideo.ru, документальний альманах «Чорний зошит Майдану» знятий студентами 2-го режисерського курсу Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенко-Карого протягом чотирьох місяців. «На Майдані вони не тільки шукали своїх героїв, знімали їх і монтували, а й працювали волонтерами. Це історії про людей, для яких Майдан став невід'ємною частиною їхнього життя. Від танців і співу в грудні до перших пострілів в січні, від щастя та ейфорії до виснаження і втоми. Це історії про людей, які відстояли свою гідність і готові боротися далі, це розповіді, в яких емоції важливіше слова. Революція очима студентів - дивилися і бачили, шукали і знаходили ... Отже ... 13 особистостей. 13 пристрасних камер. 13 своєрідних поглядів на світ», - анонсує стрічку видання.

 

Премія «Лавровая ветвь» в галузі неігрового кіно та телебачення заснована 2000 року низкою відомих російських документалістів, телевізійників та громадських діячів, серед яких Віталій Манський, Андрій Разбаш, Сергій Мірошніченко, Манана Асламазян та інші.

 

Нагадаємо, до конкурсної програми «Молоде кіно» Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації у Лейпцигу DOK Leipzig 2014 (Німеччина) був відібраний український документальний фільм  All Things Ablaze («Все у вогні») про події на Євромайдані у Києві взимку 2013-2014 років.

 

Крім того подіям на Євромайдані присвячені документальні стрічки Сергія Лозниці «Майдан» , цикл фільмів спільного проекту «1+1 продакшн» і творчого об'єднання Babylon'13 «Зима, що нас змінила», серед яких  «Небесна сотня»  та шість інших фільмів хронометражем 20-23 хвилини, стрічка «Жіночі обличчя революції» виробництва Sister's Production, документальний фільм «Жіноча сотня» виробництва телеканалу «Еспресо TV» та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду