Андрушко був шокований поведінкою Коломойського та вважає цей випадок «тривожним дзвінком»

Андрушко був шокований поведінкою Коломойського та вважає цей випадок «тривожним дзвінком»

23 Березня 2015
14159
23 Березня 2015
12:31

Андрушко був шокований поведінкою Коломойського та вважає цей випадок «тривожним дзвінком»

14159
Андрушко був шокований поведінкою Коломойського та вважає цей випадок «тривожним дзвінком»
Андрушко був шокований поведінкою Коломойського та вважає цей випадок «тривожним дзвінком»

Журналіст «Радіо Свобода» Сергій Андрушко був шокований поведінкою голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, олігарха Ігоря Коломойського, який відповідав на запитання журналіста нецензурною лайкою, та вважає цей випадок «тривожним дзвінком». Про це пан Андрушко написав у своєму блозі на «Українській правді», коментуючи інцидент з паном Коломойським, який відмовився вибачатися персонально перед Сергієм Андрушком. Журналіст нагадав, що загалом тричі брав коментарі в дніпропетровського губернатора.

 

Інших коментарів щодо ситуації з паном Коломойським пан Андрушко не дає, пояснили «Детектор медіа» в редакції київського бюро «Радіо Свобода».

 

«Справді, я був шокований поведінкою Коломойського. Впевнений, в будь-якій цивілізованій країні урядник собі такого б не дозволив. Або вибачився б та пішов у відставку. А Коломойський, схоже, плюнув проти вітру, потрапив собі ж в обличчя та ще й розлетілось на інших представників влади. Йому всі кажуть - умийся, а він каже - ні, не буду. Так і ходить», - зауважив журналіст.

 

«Загалом, я у нього лише тричі брав коментар. Перший раз зустрів його біля Парламенту, коли він приїхав в одній машині з депутатом Андрієм Іванчуком. Тоді він із посмішкою повідомив, що має три паспорти», - розповів пан Андрушко.

 

«Другий раз - я побував на засіданні комісії з питань приватизації, де пан Коломойський зізнався про свій спільний бізнес інтерес (опосередкований) з головою комітету з питань економічної політики. Тим самим Андрієм Іванчуком, чий комітет саботував розгляд законопроекту, що мав би обмежити вплив Коломойського на "Укрнафту"», - повідомив він.

 

«І третій раз - ви знаєте - біля "Укртранснафти", - додав журналіст. - Вважаю даний випадок - тривожним дзвінком. Це перший прецедент після Євромайдану, коли урядник публічно зробив вчинок, "який порочить його як державного службовця", як сказано в догані. А ті, хто не злякаються догани, можуть і далі піти. Суспільство з цього випадку хотіло створити кращий для України прецедент».

 

Нагадаємо, 19 березня голова Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував зневагу. Розмова сталася біля офісу компанії «Укртранснафта» в Києві близько опівночі 19 березня, де відбувався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства.

 

Головний редактор «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Ненад Пеіч засудив словесний напад на журналіста Української редакції «Радіо Свобода» Сергія Андрушка і звинувачення на адресу цього ЗМІ.

 

Незалежна медіа-профспілка України, рух «Стоп цензурі», міністр інформаційної політики Юрій Стець, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вимагали від Ігоря Коломойського публічних вибачень перед журналістом, а від керівництва держави - дисциплінарних покарань щодо чиновника.

 

Пізно увечері 20 березня Президент України Петро Порошенко оголосив догану голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігорю Коломойському.

 

21 березня Ігор Коломойський заявив, що не вибачатиметься перед Сергієм Андрушком. 22 березня в інтерв'ю «ТСН. Тиждень» він пояснив, чому. Пан Коломойський звинуватив пана Андрушка в перекручуванні та вириванні його слів із контексту. Водночас він приніс вибачення журналістській спільноті.

 

«В мене до пана Андрушка накопичилися запитання, - сказав посадовець. - Якщо ви пам'ятаєте, пан Андрушко ставив мені запитання про паспорти, ми з ним пожартували, посміялися, всі теж із цього повеселилися, інтернет це на якийсь час підірвало, на тому все й закінчилося. Після того в нас із паном Андрушком були теплі прекрасні стосунки. І остання наша зустріч - коли була комісія з приватизації при Верховній Раді. Ми з ним зустрілися там, і він брав у мене інтерв'ю. Він взяв у мене інтерв'ю, перекрутив його, вирвав із контексту і практично нічого не надрукував. От за це я був на нього злий. І зараз не приховую цього».

 

«По формі, може, в чомусь був неправий, я це визнаю, й нічого страшного, - пояснив Ігор Коломойський. - Але приносити йому вибачення не збираюся. Можу принести вибачення журналістській спільноті, а йому - ні. Отака моя позиція. До журналістів найкраще ставлення, дуже шкодую, що образив саме журналістську спільноту, але отак трапився він мені під гарячу руку, й попередні події, коли він себе погано повів саме як журналіст, вивели мене з себе, а тут він іще трапився мені на очі. Зі своїм розумним запитанням. Хоча ставити він запитання може будь-які. Історія, що накопичилася, мала такий негативний виплеск. А догану я прийняв, розписався вчора, сказав, що так, неправий, так поводитися зовнішньо я не повинен був».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14159
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3293 дн. тому
Вот и все! Сразу облущилось золото с "Олигарха-патриота" :) И с 1+1 с Телекритикой тоже. Ресурсы начали отрабатывать вложенные в себя ресурсы. 1+1, который во время Революции Достоинства в самые жесткие моменты не прогибался под Янеком и Ко, стал на колени перед Беней и язычком Алочки Мазур и язычками других ведущих "плюсов" зализало ему очко до полного его исчезновения. Если кто-то сомневался, что Коломойский чем-то отличается от Ахметова, Янеков всех поколений или других украинских бандоолигархов, случай с Укртранснафтой и Укрнафтой сдернул с него маску. Вы думали, Беня не отдал Днепропетровск сепаратистам из патриорических побуждений? Что Днепр 1 и Днепр 2 создавался для защиты Украины?! Хрен там! Беня, в отличие от дурака Ахметова, понимал, что если в Днепре начнется "расеяприди", то он потеряет не только свой региона вместе со штаб-квартирой Привата, но и друцгие регионы, в которых у него интересы. И "Днепры", как показали события - это личная вооруженная гвардия Коломойского. Позор плюсам, позор Телекритике. Позор Ах*евшему вконец Бене!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду