Міноборони організувало прес-тур для українських та іноземних ЗМІ у зону АТО

Міноборони організувало прес-тур для українських та іноземних ЗМІ у зону АТО

11 Березня 2015
5838
11 Березня 2015
11:34

Міноборони організувало прес-тур для українських та іноземних ЗМІ у зону АТО

5838
Міноборони організувало прес-тур для українських та іноземних ЗМІ у зону АТО
Міноборони організувало прес-тур для українських та іноземних ЗМІ у зону АТО

10 березня у Києві стартувала організована Міністерством оборони акція для представників провідних українських та іноземних засобів масової інформації з висвітлення участі Збройних Сил України у проведенні АТО на Донеччині та Луганщині. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на Міноборони.

 

Акція почалася спільним брифінгом керівництва Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України, а також Міністерства інформаційної політики України.

 

«Ми вітаємо бажання і готовність присутніх журналістів працювати над правдивим висвітленням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції. Переконаний, що підготовлені вами реалістичні сюжети допоможуть розповісти населенню ваших країн про життя в районі конфлікту та заходи, які вживаються для його врегулювання», - наголосив заступник міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед.

 

Учасники акції мають відбути на схід України, де в рамках прес-туру побувають у штабі та секторах АТО, працюватимуть з військовослужбовцями на блокпостах та маршрутах патрулювання, забезпечуватимуть висвітлення роботи груп цивільно-військового співробітництва СІМІС та органів місцевої влади, а також матимуть змогу поспілкуватися з місцевим населенням.

 

Нагадаємо, російське інформагентство ТАСС поширило інформацію, що прес-служба Міністерства закордонних справ України, починаючи з цього тижня, відмовилася акредитовувати всіх без винятку російських журналістів. Як уточнив у коментарі «Детектор медіа» речник МЗС України Євген Перебийніс, ТАСС дійсно відмовили в акредитації, пославшись на дію Постанову №1853 Верховної Ради України про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України.

 

Постанова передбачає тимчасово, до прийняття рішення про завершення антитерористичної операції, призупинити акредитацію журналістів та представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких російських ЗМІ при органах державної влади України. Перелік цих російських ЗМІ визначила Служба безпеки України. Є у цьому переліку й інформаційне агентство ТАСС. Постанову №1853 підписано 17 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду