Мати Савченко звернулася до Меркель з проханням визволити Надію

Мати Савченко звернулася до Меркель з проханням визволити Надію

7 Березня 2015
3247
7 Березня 2015
17:43

Мати Савченко звернулася до Меркель з проханням визволити Надію

3247
Мати Савченко звернулася до Меркель з проханням визволити Надію
Мати Савченко звернулася до Меркель з проханням визволити Надію

77-річна мати незаконно ув'язненої в РФ українки Надії Савченко звернулася до канцлера ФРН Ангели Меркель з проханням допомогти у вирішенні питання щодо її звільнення. Про це з посиланням на німецьке видання Bild повідомляє «Українська правда».

 

Марія Савченко надіслала пані Меркель листа, текст якого опубліковано в Bild.

 

Вона просить канцлера ФРН допомогти врятувати дочку, оскільки сама не в змозі допомогти їй. 

 

«Я звертаюся безпосередньо до вас і дуже сподіваюся, що ви якимось чином  допоможете нам вийти з цього становища», - йдеться у листі. 

 

Також пані Савченко підкреслила, що у Надії є алібі і вона не може бути винна у загибелі російських журналістів.

 

 


 

Нагадаємо, у відповідь на прохання України направити українських лікарів, щоби вони отримали можливість оглянути Надію Савченко та дати свої рекомендації щодо лікування та медичної допомоги, президент Володимир Путін у своєму листі зазначив, фінальне рішення щодо Надії Савченко «буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму».

 

Тим часом Надія Савченко прийняла рішення призупинити голоування, яке тривало з 13 грудня 2014 року. За словами одногоз адвокатів Марка Фейгіна, офіцера переконав аргумент, що «не варто радувати своєю смертю орків».

 

Сестра ув'язненої Віра Савченко повідомила, що рішення вийти з голодування Надія прийняла через свій критичний стан: «Вона постійно мерзне, скаржиться на сильний біль у серці та шлунку». 

 

Надія Савченко з липня 2014 року перебуває у в'язниці в Росії за безпідставними звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетині російського кордону.

 

Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду