У Києві стартує «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»

У Києві стартує «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»

3 Березня 2015
4224
3 Березня 2015
16:45

У Києві стартує «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»

4224
У Києві стартує «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»
У Києві стартує «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»

У четвер, 5 березня в Домі освіти та культури «Майстер Клас» (Київ, вул. Лаврська, 16) розпочнуться безкоштовні покази сучасних українських фільмів у спеціальній програмі «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії». Про це повідомляє Cultprostir.

 

До програми «Сезон українських фільмів. Кіно проти течії»» увійшли кінострічки «Равлики» Марини Вроди, «Обличчя» Нікона Романченка, «Прості речі» Олександра Ратія, «Такі красиві люди» Дмитра Мойсеєва, Las Meninas Ігоря Подольчака тощо.

 

«Є фільми та режисери, чиї роботи існують незалежно від сучасного контексту, які «пливуть проти течії» або незалежно від неї. Автори такого кіно формують абсолютно новий естетичний канон, що існує окремо від соціальної, політичної, національної, інтернаціональної проблематики», - зазначають організатори показів.

 

У рамках проекту глядачі матимуть змогу не лише переглянути кінофільми, але й познайомитися з незалежними кінорежисерами, котрі є авторами стрічок.

 

«Естетика виховує в нас відчуття прекрасного, що закладене в природі, але, на жаль, вбивається цивілізацією. Якщо не виховувати людину естетично, згодом вона не буде розрізняти прекрасне, не буде до нього прагнути, і опиниться там, де ми опинилися зараз. Сьогодні мені повідомили в Держкіно: «Ваш фільм естетський, він буде незрозумілий глядачеві», тому його не включили до програми показу фільмів на сході України. Якщо естетика і дійсно рухається проти течії, то мені прикро за "течію"», - розповів  Дмитро Мойсеєв, режисер фільму «Такі красиві люди».

 

Покази фільмів триватимуть щочетверга з 5 по 26 березня. З програмою проекту можна ознайомитися на сайті «Майстер Класу». Вхід вільний.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду