На Тернопільщині відновлено мовлення телеканалів - керівництво ОДА доручило дати оцінку діям «обленерго»

На Тернопільщині відновлено мовлення телеканалів - керівництво ОДА доручило дати оцінку діям «обленерго»

27 Лютого 2015
4084
27 Лютого 2015
16:06

На Тернопільщині відновлено мовлення телеканалів - керівництво ОДА доручило дати оцінку діям «обленерго»

4084
На Тернопільщині відновлено мовлення телеканалів - керівництво ОДА доручило дати оцінку діям «обленерго»
На Тернопільщині відновлено мовлення телеканалів - керівництво ОДА доручило дати оцінку діям «обленерго»

Близько 20 години вечора 26 лютого на Тернопільщині відновили трансляцію телеканалів, підключивши до електропостачання передавальний центр Концерну РРТ в селі Лозова, який напередодні ВАТ «Тернопільобленерго» відключило від електрики за борги. Про це «Детектор медіа» повідомили в редакції тернопільської регіональної телекомпанії TV 4.

 

Як повідомляється на сайті Тернопільської ОДА, сьогодні, 27 лютого, на засідання обласної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА) заступник очільника області Леонід Бицюра доручив розібратися в ситуації з відключенням мовлення.

 

Нагадаємо, 26 лютого близько 15 години на Тернопільщині зникло мовлення місцевих та загальнонаціональних каналів як в аналоговому, так і в цифровому форматі. Телекомпанія TV 4 опублікувала на своєму сайті сюжет щодо цієї ситуації під назвою «Чому на Тернопільщині не показує телевізор?».

 

Леонід Бицюра назвав дії ВАТ «Тернопільобленерго» безвідповідальними. «Це позбавило можливості  мешканців Тернопільщини в радіусі 50 км від обласного центру користуватися послугами телебачення  і радіомовлення. Було чимало звернень і дзвінків з різних районів області, у населених пунктах пропав мобільний зв'язок. Я думаю, що це безвідповідальна позиція ВАТ «Тернопільобленерго»», - зазначив заступник голови ОДА.

 

Він додав, що мав розмову з керівником підприємства. Пан Бицюра доручив департаменту розвитку  інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації  повністю надати інформацію  про відключення електроенергії, які були протягом минулого та на початку поточного року.

 

Заступник голови Тернопільської ОДА дав завдання підготувати лист  щодо зборів акціонерів по зміні управлінської практики підприємства ВАТ «Тернопільобленерго» у  Фонд  державного майна, оскільки  ВАТ «Тернопільобленерго» має значну частку державної власності, а також лист НЕК «Укренерго» стосовно вдосконалення механізму  закупівлі і порядку розрахунків за надані енергоносії.

 

«До правоохоронних органів буде направлено відповідне звернення з проханням дати оцінку діям щодо таких відключень. На Сході телевізійні вишки охороняють наші бійці від сепаратистів. А тут, на Тернопільщині, виходить, що  нам навіть диверсантів не треба, щоб позбавити населення інформації про те, що відбувається в державі. Вважаю, що це неправильно і безвідповідально», - сказав пан Бицюра.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», вчора генеральний директор тернопільської регіональної телекомпанії TV 4 Юлія Винокур повідомила, що стурбована припиненням мовлення у час, коли на території України відбувається військовий конфлікт. ««В країні йде АТО, тож, на мою думку, такі дії «обленерго» в наш час не дуже гарно виглядають і щодо інформаційної безпеки, і безпеки в країні взагалі. Які б там не були борги, КРРТ - це державна структура. Люди нам масово телефонують з питаннями - «Це що, війна?», бо ж бачать порожній екран», - зазначила вона.

 

Нагадаємо, 18 лютого голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що генеральний директор Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням.

 

16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет міністрів України звільнив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка. Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду