Канал TV 4 заявляє, що в умовах війни вимкнення мовлення на Тернопільщині через борги КРРТ недоречне

Канал TV 4 заявляє, що в умовах війни вимкнення мовлення на Тернопільщині через борги КРРТ недоречне

26 Лютого 2015
5234
26 Лютого 2015
18:16

Канал TV 4 заявляє, що в умовах війни вимкнення мовлення на Тернопільщині через борги КРРТ недоречне

5234
Канал TV 4 заявляє, що в умовах війни вимкнення мовлення на Тернопільщині через борги КРРТ недоречне
Канал TV 4 заявляє, що в умовах війни вимкнення мовлення на Тернопільщині через борги КРРТ недоречне

Генеральний директор тернопільської регіональної телекомпанії TV 4 Юлія Винокур повідомила, що стурбована припиненням сьогодні, 26 лютого, мовлення аналогових та цифрових телеканалів на території Тернопільщини через знеструмлення передавального центру Концерну РРТ. Очікується, що це питання обговорять 27 лютого на засіданні Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це вона сказала в коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, з 15 години  26-го лютого більшість глядачів Тернопільської області не можуть переглядати програми усіх українських каналів. За інформацією каналу TV 4, мовлення припинилось через відключення від енергопостачання передавального центру  Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) в селі Лозова (Тернопільська область). Директор енергозбуту ВАТ «Тернопільобленерго»  Сергій Оляніцький повідомив, що відключення сталось через борги Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

 

«В Лозовій розташована найбільша вежа  і передавальний центр та передавачі всіх регіональних, місцевих та загальнонаціональних каналів. Звідти вони транслюють на область, йде роздача по всіх районах. Мобільний зв'язок і спецзв'язок на генераторах поки працює, але, за словами інженерів, вони розраховані на декілька годин», - повідомила Юлія Винокур.

 

За її словами, директор тернопільської філії КРРТ Роман Макар зазначив, що заборгованості підприємство не має, проте Київ не надав коштів на авансову оплату електроенергії і вони «стали заручниками цієї ситуації».

 

Натомість Сергій Оляніцький сказав Юлії Винокур, що вчора ВАТ «Тернопільобленерго» листом попередило про відключення філію КРРТ, а сьогодні - обласну владу та СБУ.

 

«Я дзвонила і до мера Тернополя, і до голови області. Завтра об 11 годині буде нарада ОДА, це питання буде розглядатися першим. Керівництво СБУ мені повідомило, що зараз веде перемовини з «обленерго», але схоже, останні просто вирішили піти на принцип, тож поки з КРРТ з Києва не прийдуть гроші, ніхто нічого не включить. Скільки це триватиме, ніхто не знає», - розповіла пані Винокур.

 

Генеральний директор повідомила, що TV 4 має оператора телекомунікацій, який бере сигнал від каналу, а не з ефіру, завдяки чому канал може дивитися невелика кількість глядачів у Тернополі.

 

«В країні йде АТО, тож, на мою думку, такі дії «обленерго» в наш час не дуже гарно виглядають і щодо інформаційної безпеки, і безпеки в країні взагалі. Які б там не були борги, КРРТ - це державна структура. Люди нам масово телефонують з питаннями - «Це що, війна?», бо ж бачать порожній екран», - сказала вона.

 

Нагадаємо, 18 лютого голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що генеральний директор Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням.

 

16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет міністрів України звільнив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка. Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду