Одеське антиурядове і проросійське видання «Таймер» зазнало DDoS-атаки

Одеське антиурядове і проросійське видання «Таймер» зазнало DDoS-атаки

25 Лютого 2015
3500
25 Лютого 2015
18:22

Одеське антиурядове і проросійське видання «Таймер» зазнало DDoS-атаки

3500
Одеське антиурядове і проросійське видання «Таймер» зазнало DDoS-атаки
Одеське антиурядове і проросійське видання «Таймер» зазнало DDoS-атаки

Увечері 23 лютого одеське інтернет-видання «Таймер» зазнало потужної DDoS-атаки. Про це з посиланням на головного редактора сайту Юрія Ткачова повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Видання відновило роботу тільки наступного дня після інциденту. За словами пана Ткачова, внаслідок кібер-атаки на «Таймері» тимчасово неможливо прочитати окремі матеріали. Їх планують відновити з резервних копій.

  

«Дізнатися, звідки йшла атака неможливо в принципі: при таких атаках запити відправляють комп'ютери з усього світу, в тому числі, часто і без відома своїх власників. Атаки на нас відбуваються досить часто, дуже потужна була восени, більш дрібна - у грудні. Але наша система безпеки побудована так, що менш потужних атак ні ми, ні читачі просто не помічають», - прокоментував головний редактор.

 

ІМІ зазначає, що редакційна політика сайту «Таймер» відрізняється від загальнодержавних поглядів на політику та події  у країні. Зокрема, представників «ДНР» та «ЛНР» на «Таймері» називають «повстанцями», а українські війська - «урядовими».

 

Наприклад, сьогодні, 25 лютого, видання пише про продуктову паніку в Одесі критикує «поліцейську державу», яка виникла після Революції Гідності. Видання також повідомляє, що «опозиційні ЗМІ України були закриті, а журналісти неугодних каналів побиті, вигнані і позбавлені акредитації». У якості «закритих ЗМІ», «побитих» і «позбавлених акредитації» наводяться справи Руслана Коцаби і Андрія Захарчука. Видання також пише про зростання членських рядів партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Тих мешканців області, які пропонують визнати Росію країною-агресором, видання називає глузливо «патріотами» у лапках.

 

Нагадаємо, у моніторингаї сайту MediaSapiens  «Таймер» згадувався у переліку ЗМІ, що контролювалися проросійськими бізнесменами та політиками та однозначно висловили підтримку ідеям федералізму та сепаратизму, засуджували «війну проти власного народу» та давали схвальну оцінку діям Росії. Одеський «Таймер», луганські канал ЛОТ, видання «Схід. Інфо», «ХХІ Век» і «0642», газета Донецької обласної ради «Жизнь» та інтернет-сайт «Комитет» найбільш явно транслювали міфи й стереотипи російської пропаганди.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду