Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні

Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні

19 Лютого 2015
4427
19 Лютого 2015
17:31

Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні

4427
Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні
Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні

Сьогодні, 19 лютого, у Франції виходить друком книга відомого французького журналіста Алена Гіймоля (Alain Guillemoles) «Україна: пробудження однієї нації» (Ukraine: Le reveil d'un nation). Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

У 1994-1996 роках Ален Гіймоль був постійним кореспондентом Agence France Presse (AFP) в Україні. Наразі він працює журналістом відділу міжнародної економіки у французькій газеті La croix.

 

«Сьогодні виходить моя книга. За рік після падіння Віктора Януковича у Франції точаться живі дискусії про Україну. Висловлюються деякі окремі міркування. Однак надто часто обміни думками демонструють незнання фактів. Я спробував трохи це виправити», - написав журналіст.

 

Французський журналіст поставив за мету подати більше фактів про ситуацію в Україні

 

Ален Гіймоль є знаним експертом з ситуації у Центральної та Східній Європі. Впродовж останніх 10 років він написав книжки «Навіть сніг був помаранчевим. Українська революція», (2005), «Газпром: нова імперія» (у співавторстві з українською журналісткою Аллою Лазаревою), «Шукаючи землю Їдиш, країна без кордонів» (2010).

 

У новій книзі пан Гіймоль порушує питання української ідентичності, природи Революції Гідності та досліджує зв'язок між подіями на Майдані, в Криму та на Донбасі, а також описує основних гравців подій останнього року в Україні.

 

«Хто ці українці, які не сказавши Путіну, хочуть попросити членства в Європейському Союзі? Протест осені 2013 року в Києві став революцією і війною. Країна зараз в центрі глибокої кризи у відносинах між Москвою і Заходом. Формально незалежна з 1991 року, Україна намагається відрізати останні зв'язки, які утримують орбіту Росії», - йдеться в анотації до книги.

 

В описі книги «Україна: пробудження однієї нації» зазначається, що це твір між розслідуванням і репортажем.

 

«Детектор медіа» запитала Алена Гіймоля, що стало основною причиною написання книги.

 

«Вона була написана для з'ясування фактів, які сталися протягом останнього року в Україні, а також з метою представити ці факти в історичній перспективі. Росія завжди стверджувала, що ніякої України "не існує", а моя книга стане свого роду відповіддю таким заявам. Також у ній я спробував пояснити нашим читачам, як довго уже існує Україна», - підкреслив автор.

 

Ален Гіймоль також повідомив, що поки немає домовленостей про переклад книги.

 

«Книга існує тільки французькою, планів українського перекладу поки немає. Зараз я дуже зайнятий у Франції з просуванням книги. Я беру участь у багатьох телевізійних дебатах і зустрічах. Однак я планую бути в Україні навесні, і готовий обговорити книгу з українською аудиторією, якщо буде зацікавлення», - зазначив пан Гіймоль.

 

Як писала «Детектор медіа», книгу про Україну написав також австрійський телевізійний журналіст Кристіан Вершютц (Christian Wehrschütz). Його книга має назву «Україна у фокусі: розмова про роздвоєну країну». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду