detector.media
19.02.2015 17:31
Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні
Французький журналіст Ален Гіймоль написав книгу про ситуацію в Україні

Сьогодні, 19 лютого, у Франції виходить друком книга відомого французького журналіста Алена Гіймоля (Alain Guillemoles) «Україна: пробудження однієї нації» (Ukraine: Le reveil d'un nation). Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

У 1994-1996 роках Ален Гіймоль був постійним кореспондентом Agence France Presse (AFP) в Україні. Наразі він працює журналістом відділу міжнародної економіки у французькій газеті La croix.

 

«Сьогодні виходить моя книга. За рік після падіння Віктора Януковича у Франції точаться живі дискусії про Україну. Висловлюються деякі окремі міркування. Однак надто часто обміни думками демонструють незнання фактів. Я спробував трохи це виправити», - написав журналіст.

 

Французський журналіст поставив за мету подати більше фактів про ситуацію в Україні

 

Ален Гіймоль є знаним експертом з ситуації у Центральної та Східній Європі. Впродовж останніх 10 років він написав книжки «Навіть сніг був помаранчевим. Українська революція», (2005), «Газпром: нова імперія» (у співавторстві з українською журналісткою Аллою Лазаревою), «Шукаючи землю Їдиш, країна без кордонів» (2010).

 

У новій книзі пан Гіймоль порушує питання української ідентичності, природи Революції Гідності та досліджує зв'язок між подіями на Майдані, в Криму та на Донбасі, а також описує основних гравців подій останнього року в Україні.

 

«Хто ці українці, які не сказавши Путіну, хочуть попросити членства в Європейському Союзі? Протест осені 2013 року в Києві став революцією і війною. Країна зараз в центрі глибокої кризи у відносинах між Москвою і Заходом. Формально незалежна з 1991 року, Україна намагається відрізати останні зв'язки, які утримують орбіту Росії», - йдеться в анотації до книги.

 

В описі книги «Україна: пробудження однієї нації» зазначається, що це твір між розслідуванням і репортажем.

 

«Детектор медіа» запитала Алена Гіймоля, що стало основною причиною написання книги.

 

«Вона була написана для з'ясування фактів, які сталися протягом останнього року в Україні, а також з метою представити ці факти в історичній перспективі. Росія завжди стверджувала, що ніякої України "не існує", а моя книга стане свого роду відповіддю таким заявам. Також у ній я спробував пояснити нашим читачам, як довго уже існує Україна», - підкреслив автор.

 

Ален Гіймоль також повідомив, що поки немає домовленостей про переклад книги.

 

«Книга існує тільки французькою, планів українського перекладу поки немає. Зараз я дуже зайнятий у Франції з просуванням книги. Я беру участь у багатьох телевізійних дебатах і зустрічах. Однак я планую бути в Україні навесні, і готовий обговорити книгу з українською аудиторією, якщо буде зацікавлення», - зазначив пан Гіймоль.

 

Як писала «Детектор медіа», книгу про Україну написав також австрійський телевізійний журналіст Кристіан Вершютц (Christian Wehrschütz). Його книга має назву «Україна у фокусі: розмова про роздвоєну країну». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY